27 °C Budapest
Washington, 2024. július 10.A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Joe Biden amerikai elnök (b) és Jens Stoltenberg NATO-fõtitkár (j) fogadja a NATO washingtoni csúcstalálkozójának ülésére érkezõ Orbán Viktor miniszterelnököt 2024. július 10-én.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Fontos bejelentésre készül szerdán Joe Biden: most már készen áll a folytatásra?

MTI
2024. július 24. 07:40

Negatív Joe Biden koronavírustesztje, és elmúltak tünetei - közölte az elnök orvosa kedden, ami után a Fehér Ház bejelentette, hogy az elnök visszatér Washingtonba. Az elnöki hivatal egyben azt is közölte, hogy Joe Biden szerdán televíziós nyilatkozatot tesz, amelyben az elnökjelölti küzdelemből való visszalépéséről is tájékoztatást ad.

Kedden Kamala Harris alelnök, a demokraták nem hivatalos új elnökjelöltje, úgy nyilatkozott, hogy véleménye szerint Joe Biden jelenleg alkalmas az elnöki feladatai ellátására. A Fehér Ház szóvivője egy televíziós interjúban azt hangoztatta, hogy Joe Biden "készen áll az ország vezetésének folytatására", és egyben visszautasította az elnök lemondására vonatkozó, a Republikánus Párt vezető politikusai felől érkező felszólításokat.

Kormányzati tisztségviselők kedden azt közölték, hogy a tervek szerint Joe Biden csütörtökön találkozik Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel, aki hétfőn érkezett Washingtonba. Az izraeli kormányfő szerdán a Kongresszus két házának együttes ülésén mond beszédet republikánus és demokrata kongresszusi vezetők meghívására, amelyen ugyanakkor Kamala Harris alelnök, egyben a szenátus hivatalos elnöke nem vesz részt.

A döntést élesen kritizálta Mike Johnson, a képviselőház republikánus elnöke, aki az izraeli miniszterelnök felszólalását kezdeményezte. A konzervatív politikus keddi sajtótájékoztatóján Kamala Harrishez intézve szavait úgy fogalmazott, "nem fest jól", hogy a "szabad világ vezetője" akar lenni, de nem képes arra, hogy ott üljön a pódiumon, amikor az Egyesült Államok legfontosabb stratégiai szövetségesének vezetője van jelen a teremben.

Címlapkép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 7. szombat
Regina
36. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?