Atlanta, 2024. március 10.Joe Biden amerikai elnök beszél támogatóihoz a Georgia állambeli Atlantában rendezett kampányeseményen 2024. március 9-én. Georgia államban március 12-én rendeznek elõválasztást. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban.MTI/EPA/Jessica McGowan

Eldőlt az amerikai elnök sorsa? Így van most Joe Biden, hamarosan döntenie kell

2024. július 19. 19:30

Joe Biden kampánystábja újra hangsúlyozza, hogy az elnök nem lép vissza a jelöltségtől, annak ellenére, hogy egyre több demokrata kongresszusi képviselő szólítja fel a visszalépésre. Az elnöknek most azzal a rideg valósággal kell szembenéznie, hogy pártja legmagasabb szintjein sokan azt szeretnék, ha lemondana a 2024-es választásokon való indulástól, hogy helyet adjon egy új jelöltnek - közölte az AP News.

A delaware-i tengerparti házában COVID-19 fertőzéssel küzdő Joe Biden a jelek szerint elszigetelődött, és bizalmasainak köre tovább zsugorodott. Az elnök ragaszkodik ahhoz, hogy legyőzheti Donald Trumpot, de családjával együtt mérlegeli, hogy meghajoljon-e a növekvő nyomás előtt.

Biden pénteki nyilatkozatában közölte, hogy jövő héten tervez visszatérni a kampánykörútra. "A tét nagy, és a választás egyértelmű" - mondta. "Együtt győzni fogunk."

Kampányfőnöke, Jen O'Malley Dillon elismerte, hogy az elnök támogatottsága csökkent. "Sok munkánk van még hátra" - mondta az MSNBC műsorában. Hozzátette: "Vannak kérdéseik az embereknek Biden vezetői alkalmasságával kapcsolatban, de nem szavaznak át Trumpra." 

Biden elnök megérdemli a tiszteletet

- mondta Chris Coons delaware-i szenátor.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 420 267 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 135 855 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,68% a THM, a Raiffeisen Banknál 6,69%; a MagNet Banknál 6,76%,  a K&H Banknál 6,86%, az Erste Banknál pedig 6,89%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Az AP-NORC Center for Public Affairs Research felmérése szerint 10-ből 6 demokrata úgy gondolja, hogy a jelenlegi alelnök Kamala Harris jó munkát végezne elnökként, de tízből 2 demokrata nem hiszi ezt. Barack Obama volt elnök Bidennel kapcsolatos aggodalmait a párt vezetői felé, Nancy Pelosi volt demokrata házelnök pedig négyszemközt közölte Bidennel aggályait. Kampánytisztviselők szerint Biden továbbra is eltökélt versenyben maradni.

címlapi kép: Jessica McGowan, MTI/MTVA 

NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 4. szerda
Rozália
36. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?