32 °C Budapest
Butler, 2024. július 14.Donald Trump volt amerikai elnököt, a Republikánus Párt elnökjelöltjét (k) a védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei veszik körbe a Pennsylvania állambeli Butlerben rendezett kampánygyûlésen 2024. július 13-án. A rendezvényen Trump beszéde közben lövések dördültek, a politikus a jobb fülén megsérült, de védõgyûrûben a saját lábán hagyta el a pódiumot. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban.MTI/EPA/DAVID MAXWELL

Súlyos, ami kiderült Trump merénylőjéről: mentális betegségeit vizsgálták, itt az eredmény

2024. július 15. 09:03

A Donald Trump kampánygyűlésén merényletet elkövető férfi egyedül cselekedett, és egyelőre nincs nyom arra, hogy mentális betegségben szenvedett volna vagy bármilyen ideológiát követett volna - számolt be róla az FBI igazgatója, Christopher Wray az amerikai AP News-nak.

Mint arról korábban beszámoltunk, vasárnap egy Pensylvania-ban tartott kampányrendezvényén meglőtték a republikánus elnökjelölt Donald Trumpot. Hamarosan kiderült, a merénylő nem csupán egyszerű lövöldözést tervezett, terrorcselekményre készült.

Most az FBI elnöke nyilatkozott a jelölt elleni merénylet ügyében. Christopher Wray elmondta, a nyomozás még kezdeti szakaszban van, és egyik prioritásuk az elkövető indítékának feltárása. Az eddigi vizsgálatok során a közösségimédia-oldalain sem találtak fenyegető bejegyzéseket. Az FBI igazgatója megerősítette, hogy a támadó egy félautomata lőfegyvert használt, amelyet az apja vásárolt legálisan, és az autójában talált gyanús szerkezetet laboratóriumban fogják megvizsgálni.

A Trump elleni merényletkísérlet óta fokozódtak az erőszakcselekményekkel kapcsolatos fenyegetések az online térben. Az ügyben mind gyilkossági kísérlet, mind belső terrorizmus címén vizsgálatot folytatnak, és az FBI nagy erőket mozgósít, hogy felderítsen minden esetleges fenyegetést a republikánus nemzeti konvencióval kapcsolatban. A merénylet során Trump, a republikánusok várható elnökjelöltje, könnyebben sebesült meg, de egy másik ember meghalt, és ketten életveszélyesen megsérültek. A hatóságok a helyszínen végeztek a támadóval.

Címlqapkép: DAVID MAXWELL, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. augusztus 19. hétfő
Huba
34. hét
Augusztus 19.
Humanitárius világnap
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?