Állat ragadt el egy 12 éves gyermeket: a hatóságok gőzerővel keresik a holttestet

Állat ragadt el egy 12 éves gyermeket: a hatóságok gőzerővel keresik a holttestet

2024. július 3. 14:19

Ausztrália északi részén, a Nganmarriyanga közelében kutatás zajlik egy 12 éves gyermek után, akit valószínűleg egy krokodil ragadott el. A gyerek kedden alkonyatkor úszott ki; a helyi közösség és a rendőrség mellett speciális keresőcsapatok is részt vesznek a műveletben - írta a BBC.

Ausztrália északi részében egy 12 éves gyermek után indult keresés, akit egy krokodil ragadhatott el. Az eset a Nganmarriyanga (NT) város közelében történt, ami Darwintól délnyugatra található, az Északi Területen. A gyermek eltűnését kedden alkonyatkor jelentették, miután utoljára úszni látták a Mango Creek területén. A rendőrség és a helyi közösség azonnal megkezdte a kutatást, amelyhez később speciális kereső- és mentőcsapatok is csatlakoztak.

Az Északi Területen élő sósvízi krokodilok száma meghaladja a 100 000-et, ami világszerte a legmagasabb. Ennek ellenére az emberekre történő támadások esete ritka. Brent Potter, az NT rendőrminisztere szerint a művelet jelenleg a helyreállítási szakaszban van. Hozzátette, hogy az emberre támadó krokodilok általában befogásra és eltávolításra kerülnek.

Potter úr felhívta a figyelmet arra is, hogy Ausztrália északi részein sok sósvízi krokodil él, fontos távol maradni a víztől biztonsági okokból. Megemlítette továbbá, hogy bár korábban vadásztak rájuk, a sósvízi krokodilok számának növekedése az 1970-es évek óta tiltott vadászat eredménye.

Az elmúlt év során az Északi Területen legalább két másik krokodiltámadás történt sérülésekkel, de halálos áldozatot legutóbb 2018-ban jegyeztek fel. Queensland államban viszont több haláleset is előfordult az elmúlt években.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 6. szombat
Csaba
27. hét
Július 6.
A csók világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem