Nairobi, 2023. október 31.III. Károly brit király ellép a díszsorfal elõtt a Nairobiban tartott fogadási ünnepségen 2023. október 31-én. A brit uralkodó október 31. és november 3. között tesz látogatást a kelet-afrikai országban.MTI/EPA/Daniel Irungu

Friss hírek jöttek a rákbeteg III. Károly királyról: aggódnak érte az orvosai, még egy utat le kellett mondania

2024. június 22. 17:33

III. Károly brit király és felesége, Camilla lerövidítik ausztráliai és szamoai látogatásukat, mivel az orvosok a király egészségügyi állapota miatt aggódnak. Az új-zélandi út valószínűleg elmarad, ami csalódást okoz az országban - tudósított a Mirror.

Károly király és Camilla királynő hamarosan Ausztrália és Szamoa felé veszi az irányt, bár eredetileg Új-Zélandra is szerettek volna ellátogatni, ez azonban végül nem valósul meg. Ez a változás mindkét fél számára csalódást okozott. Az orvosok tanácsára Károly király egészségügyi állapota miatt a királyi pár útját rövidítik. A 75 éves uralkodó, aki rákbetegség miatt kezeléseket kap február óta, korlátozni kényszerül nyilvános tevékenységeit.

A királyi látogatás részeként tervezett programok között szerepel egy Nemzetközösségi kormányfői találkozó Szamoán, ami Károly számára kiemelten fontos eseménynek számít. Az ausztráliai tartózkodás hat napra csökken, majd egy kétnapos pihenő után három napot tölt a pár Szamoán. Korábban, 2018-ban Károly és Camilla Ausztráliát látogatta meg utoljára, hogy részt vegyenek a Nemzetközösségi Játékokon. Sussex hercege és hercegnéje, vagyis Harry és Meghan 2018-as túrája volt a legutóbbi jelentős királyi látogatás ebben a régióban.

Az új-zélandi látogatás elmaradása miatt mindenki csalódott, de reménykednek is abban, hogy a jövőben még lesz lehetőség erre. Károly egészségügyi állapota miatt az orvosok javaslatára kell módosítaniuk terveiket.

Az ausztrál államok és területek szabályosan versengenek azért, hogy vendégül láthassák a királyi párt. Anthony Albanese miniszterelnök szerint már zajlanak az előkészületek egy lehetséges látogatáshoz a jövőben. A királynak mély kapcsolata van Ausztráliával; 1966-ban járt itt diákcserén a Geelong Grammar School Timbertop campusán.

Queensland javaslata szerint a király a Brisbane-ben lévő kórházat is felkeresné, valamint Cairnsbe is elutazna, hogy találkozzon a Jasper ciklon áldozataival. A brit királyi család több mint 50 alkalommal járt már Ausztráliában; a király másfél éve elhunyt anyja, II. Erzsébet volt az első uralkodó, aki betette a lábát az országba.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Buckingham-palota még nem erősített meg semmilyen részletet az útitervvel kapcsolatban, de folyamatban van annak véglegesítése. A királynak fontos szerepet kell vállalnia a Nemzetközösség vezetőjeként egy sor közelgő eseményen is, beleértve a szamoai Chogmot is.

címlapi kép: Daniel Irungu, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 28. péntek
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm