Leleplezték a milliárdos gigabefektetést: titokban kötötték meg az év legnagyobb üzletét

Leleplezték a milliárdos gigabefektetést: titokban kötötték meg az év legnagyobb üzletét

2024. május 16. 17:16

Warren Buffett amerikai üzletember vállalata, a Berkshire Hathaway bejelentette, hogy jelentős részesedést szerzett a Chubb biztosítótársaságban, ezzel leleplezve az eddig titokban tartott, körülbelül 6,7 milliárd dollár értékű befektetését – írta meg a CNN.

Warren Buffett vállalata, a Berkshire Hathaway bejelentette, hogy jelentős részesedést szerzett a Chubb biztosítótársaságban, ezzel egy hosszú ideje titokban tartott befektetés tényét hozták nyilvánosságra. A Securities and Exchange Commission (SEC) szerdai közleményéből kiderül, hogy a Berkshire közel 26 millió Chubb-részvényt vásárolt, ami egy körülbelül 6,7 milliárd dolláros befektetést jelent.

A Berkshire Hathaway korábban "bizalmas kezelést" kért az SEC-től az új pozíció kiépítésének idejére, így az események eddig rejtve maradtak a nyilvánosság előtt. A Chubb, ami egyébként 54 országban van jelen, a közelmúltban került az érdeklődés középpontjába, mégpedig Donald Trump elnök közel 92 millió dolláros fellebbezési kötelezvényének elfogadásának köszönhetően, E. Jean Carroll rágalmazási perében.

Buffett vezérigazgatóként közismert befektetői sikerességéről és sokan követik stratégiáit. A Chubbban való részesedés megszerzése után a cég részvényei több mint 8%-kal növekedtek. Buffett az ügylettel nem evezett ismeretlen vizekre, ugyanis a Geico, a National Indemnity és a General Re biztosítótársaságok is a Berkshire Hathaway leányvállalatai közé tartoznak.

A Chubb-ügylet remekül illusztrálja, hogy a Berkshire Hathaway milyen irányba mozdult el befektetési stratégiáját illetően az elmúlt hónapokban. Láthatóan növelte a pénzügyi vállalatokban való részesedését - mint például az Ally Financial, az American Express és a Bank of America esetében - miközben csökkentette a fogyasztási termékekbe történő befektetéseit.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Fény derült továbbá arra is, hogy az év első három hónapjában a Berkshire Hathaway eladott 10 millió Apple-részvényt, azonban az Apple még így is a vállalat legnagyobb befektetésének számít. Emellett kiderült az is, hogy 2023 negyedik negyedévében eladta a HP nyomtatógyártó vállalat 80 millió darab részvényét, ezzel 78%-kal csökkentve a vállalatban meglévő részesedését.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 8. vasárnap
Mária, Adrienn
36. hét
Szeptember 8.
Kisboldogasszony
Szeptember 8.
A Magyar dal napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. szeptember 7. 19:17