24 °C Budapest
Interior view of the abandoned and bullet-scarred hospital in Quneitra, Syria. Quneitra was occupied by Israel for seven years beginning in 1967. Today, though decades have passed since the Israeli withdrawal, the town has been left in its destroyed state.

Rendkívüli! Kikerült egy videó a magyar túszról, akit a Hamasz ejtett foglyul

2024. április 27. 19:59

A Hamasz palesztin terrorszervezet két új propagandavideót tett közzé, amelyen a 64 éves Keith Siegel és a 46 éves Omri Miran látható. Ez az első alkalom október 7-e óta, hogy életjelet adtak a magyar-izraeli származású édesapáról.

Omri Mirant 204 napja rabolták el az otthonából, két kislánya és felesége mellől. A most közzétett felvételt a Hamasz egyfajta pszichológiai hadviselésnek szánja, a 3 perces videóban Omri és a másik túsz azonosítják magukat, és arról beszélnek, hogy reménykednek az újabb túszalkuban, hogy minél hamarabb a többi tússzal együtt haza tudjanak érni épségben - írja a hetek.hu. Habár a felvétel időpontjáról nem tudunk, az egyik túsz beszél a zsidó húsvét ünnepéről, ezért lehet feltételezni, hogy azt nemrégiben rögzíthették. 

A felvétel közzététele után a túszok családjai egy olyan közleményt adtak közzé, amelyben bírálják az izraeli kormányt, hogy a katonai nyomás ellenére nem tudták hazahozni a szeretteiket. "Izrael államának választania kell: a túszok vagy a háború" - olvasható a közleményben. A hozzátartozók szerint a gázai övezet déli részén található Rafah városába való behatolása a túszok életét veszélyezteti.

A Hamasz túszokkal forgatott propagandavideóinak visszatérő eleme egyébként, hogy a Netanjahu-kormányt kritizálják és annak leváltását követelik. A pszichológiai hadviselés részének tartják az izraeli elemzők, hogy ezzel akarnak társadalmi feszültséget hozni Izraelben, hogy nyomást gyakorolva a kormányra lélegzetvételhez tudják juttatnia a gázai övezetben jelentős veszteségeket szenvedő terrorszervezetet. 

Omri Miran feleségével a Hetek is készített interjút, ebben az édesanya elmesélte az ominózusnap drámai történéseit és azt is, hogyan várják haza apjukat a kislányai. Lisaj nem olyan régen Budapesten is járt, ahol a magyar kormány tisztviselőivel is találkozott, valamint ellátogatott a Hit Gyülekezetébe is. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 10. péntek
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem