19 °C Budapest
zalando

Brutális, amit a terveiről a Zalando közölt: erre kevesen számítottak az online divatóriástól

2024. október 11. 10:15

A Zalando javította 2024-es pénzügyi kilátásait, miután a harmadik negyedévben erős fogyasztói keresletet tapasztalt. Az online divatóriás aktív ügyfeleinek száma meghaladta az 50 milliót, ami alátámasztja az ökoszisztéma-stratégia sikerességét. A vállalat növekedést ért el a bruttó árumennyiség, a bevétel és a korrigált EBIT terén is.

A Zalando harmadik negyedéves teljesítménye jelentős javulást mutat. A bruttó árumennyiség (GMV) 7,8 százalékkal 3,5 milliárd euróra nőtt, míg a bevétel 5 százalékkal 2,4 milliárd euróra emelkedett. A kamat- és adófizetés előtti korrigált eredmény (korrigált EBIT) pedig több mint négyszeresére, 23 millió euróról 93 millió euróra ugrott.

Az erős negyedéves teljesítmény alapján a vállalat felfelé módosította 2024-es előrejelzéseit. A GMV növekedését most 3-5 százalék közé várják, szemben a korábbi 0-5 százalékos sávval. A bevételek esetében szintén 2-5 százalékos növekedésre számítanak az eredeti 0-5 százalék helyett.

A korrigált EBIT tekintetében optimistább a Zalando. Az új előrejelzés szerint 440-480 millió euró közötti eredményre számítanak, ami jelentős emelkedés a korábbi 380-450 millió eurós sávhoz képest. A Zalando részvények árfolyama jelenleg 30 dollár környékén jár, és lassan egy éve emelkedő trendet rajzol.

A vállalat ugyanakkor csökkentette beruházási terveit. Az év egészére vonatkozóan most 200 millió euró körüli beruházással számolnak, ami alacsonyabb a korábban tervezett 250-350 millió eurós tartománynál.

A Zalando ökoszisztéma-stratégiája, amely a minőségre, az életstílus bővítésére, az inspirációra és a B2B képességek fejlesztésére összpontosít, úgy tűnik, meghozza gyümölcsét. A vállalat sikeresen ragadta meg a növekvő fogyasztói keresletet az őszi/téli szezon erős kezdetén.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az aktív vásárlók számának folyamatos növekedése, amely már meghaladta az 50 milliót, további bizonyítéka a Zalando stratégiája sikerességének. Ez a pozitív tendencia azt jelzi, hogy a vállalat képes volt bővíteni ügyfélbázisát és megtartani meglévő vásárlóit.

 

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 11. péntek
Brigitta, Gitta
41. hét
Október 11.
Az előbújás napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?