10 °C Budapest
Egy férfi egy dobozzal a kezében az önkiszolgáló postai terminál közelében. Csomagkézbesítő gép. Személy kartondobozt tart a kezében. Postai kézbesítés és postai szolgáltatás, online vásárlás, e-kereskedelmi koncepció.

Hetek óta hatalmas csomagkésések vannak itthon: ez lehet a háttérben, a vásárlók ki vannak akadva

2024. október 2. 13:29

A Packeta csomagautomata-hálózatánál tapasztalt késések és fennakadások miatt egyre több panasz érkezik az ügyfelektől. Számos esetben a küldemények hetekig vesztegelnek a raktárakban, és az ügyfélszolgálat sem reagál megfelelően a megkeresésekre- számolt be a Telex.

A problémák hátterében feltehetően a Temu online piactér és a Vinted használtruha-alkalmazás felől érkező megnövekedett megrendelésszám állhat. A Népszava információi szerint a Packeta köteles minden Temutól érkező csomagot átvenni, míg más csomagautomatás cégek esetében létezik felső határ a kapacitás függvényében.

A Packeta hivatalos válaszában elismerte a fennakadásokat, és megerősítette, hogy valóban a csomagdömping okozza a problémákat. A vállalat kiemelte, hogy az elmúlt időszakban szorosabb együttműködést alakított ki egy jelentős távol-keleti webáruházzal, ami új kihívások elé állította a céget.

A helyzet súlyosságát jelzi, hogy a Packeta közösségi média felületén is tájékoztatta ügyfeleit a kialakult helyzetről. A cég Facebook-bejegyzésében így fogalmazott: "Az elmúlt időszakban megnövekedett csomagmennyiség új kihívásokat hozott számunkra, de cselekszünk a megoldás érdekében". A vállalat elnézést kért a kellemetlenségekért és türelmet kért az ügyfelektől.

A probléma megoldása érdekében a Packeta több intézkedést is bevezetett. Ezek között szerepel a leterhelt automaták kapacitásának növelése, ideiglenes hétvégi kiszállítások indítása, többkörös kiszállítások bevezetése, valamint a csomagpont-hálózat bővítése.

Érdemes megemlíteni, hogy a Packeta csomagpont-hálózata jelentősen bővült az elmúlt időszakban. A céget tulajdonló befektetői konzorcium - amelyben a CVC Capital Partners és az EMMA Capital Group társult - nemrégiben felvásárolta a Foxpostot. Ennek eredményeként Magyarország legnagyobb csomagautomata-hálózata jött létre, amely több mint 3000 átvevőhelyet és közel 1400 csomagpontot kínál az ügyfeleknek.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A kialakult helyzettel kapcsolatban további információkért megkerestük a Packetát. Kérdéseink között szerepelt, hogy valóban a Temuról érkező megrendelések okozzák-e a fennakadásokat, mi a helyzet a csomagok megérkezésével, illetve az ügyfélszolgálattal kapcsolatos panaszokra is rákérdeztünk. A vállalat válaszára várunk, és amint megérkezik, frissítjük cikkünket a legfrissebb információkkal.

Kutatás az előrehozott szezonális akciókról

Évek óta megfogyelhető trend, hogy egyre korábbra hozzák a kereskedelmi láncok a szezonális ajánlataikat. Így egyre gyakoribb, hogy már szeptember végén megjelennek a boltok polcain a karácsonyi desszertek, a puszedlik, a fahéjas kekszek, egy-egy divatos karácsonyi manó, sőt akár a püspökkenyér is. A bátrabb kerekedők pedig már augusztus végén ledobják a karácsonyi bombát. Te mit gondolsz erről a kereskedelmi gyakorlatról? A Pézcentrum és a Debreceni Egyetem friss kutatásában arra keressük a választ, mit gondolnak a vásárlók arról, hogy enyire siet a kereskedők órája. Kérjük, töltsd ki az alábbi kérdőívet!

 

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 2. szerda
Petra
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?