22 °C Budapest
Shopping

Megrohanják a Tesco, Auchan, Spar üzleteit a napokban: évente csak pár hétig van ilyen gigaakció

2024. augusztus 15. 19:06

Az iskolakezdés idén is komoly anyagi terhet ró a magyar családokra. Miközben a boltok már hetek óta hirdetik az akciókat, sokan még csak most most gondolkodnak a szükséges eszközök beszerzésén . Cikkünkben bemutatjuk, hol érdemes vásárolni, hogy a lehető legolcsóbban úszhassuk meg az iskolakezdést.

Alig több, mint két hét és becsöngetnek a magyar általános és középiskolában, a gyerekeknek és szüleiknek ideje lassan átnézni a taneszközöket: mi maradt meg tavalyiról, miből kell újat vásárolni.  A hazai diszkontok is készülnek, már hetek óta akcióznak. Az üzletek polcai tele vannak hátizsákokkal, csillogó cipőkkel és élénk színű füzetekkel, ám ezek ára elképesztően borsos. Egy felmérés szerint 2023-ban átlagosan 25-30 százalékkal drágábban lehetett megvásárolni az iskolakezdéshez feltétlen szükséges eszközöket, azaz nőtt az iskolakezdés ára, idén már visszafogottabb mértékű az áremelkedés.

Ez sok családban okozhat gondot, indul az összeadás, mi fér bele, mi nem, pláne, hogy sokan mostanra már meg is kapták a szükséges eszközöket kérő e-maileket. Mi most egy fővárosi másodikos tanuló tételeit néztük végig, majd egy szűkített lista árait hasonlítottuk össze a különböző hipermarketekben az akciós újságuk alapján.

Ezen a héten a Tescónak, az Intersparnak és az Auchannak van iskolakezdési akciós újsága, így ezeket vettük górcső alá. Fontos azonban hozzátenni, hogy a Tescónál a Clubcard árakat vettük figyelembe, hiszen aki kiváltja a hűségkártyát, sokat spórolhat.

Végeredményben az jött ki, hogy a legolcsóbban a Tescóban tudunk bevásárolni, ott a 10 tételes tanszercsomagot 4748 forintért szerezhetjük be, második az Auchan lett, a végösszeg ott 6075 forint, harmadik az Interspar, ahol 7007 forintot kellene fizetnünk.

De megtehetjük azt is, hogy minden tételért máshová megyünk, oda, ahol a legolcsóbb beszerezni. Ez esetben füzetet, színes ceruzát, vízfestéket, filctollat, dossziét, vonalzót, színes papírt a Tescóból, grafitceruzát, radírt, temperát az Auchanból kellene vásárolnunk.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Persze akinek az alacsony ár helyett inkább a minőség a fontos, az mindhárom helyen kaphat drágább, jobb termékeket is, mi most a lehető legolcsóbb verziókat vettük górcső alá, ám azt ne felejtsük el, hogy ezek élettartama rövidebb, így nagyobb valószínűséggel kell őket év közben pótolni.

Így kéne készülni a szülőknek a tanévre

Miközben a megfelelő színű ceruzákat keresgéljük és egyezkedünk, mennyit költsünk egy pár cipőre, fontos, hogy ne csak a külsőségekre figyeljünk. Az iskolára való felkészüléshez több kell, mint megfelelő ruhák és felszerelés. Az alábbi cikkben összegyűjtöttünk néhány plusz tényezőt, hogy mit tehetnek a szülők gyermekeik sikeres iskolakezdése érdekében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 11. szerda
Teodóra
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?