22 °C Budapest
An unknown woman is using the self service supermarket checkout to pay for her groceries in a string shopping bag

Legendás termék tér vissza a boltokba 2024-ben: a rendszerváltás előtt lehetett utoljára kapni

2024. augusztus 11. 20:33

Igencsak izgalmas hetet tudhatunk magunk mögött, hiszen javában tartott  a párizsi olimpia, amelyről folyamatosan beszámolunk itt a Pénzcentrumon is. De voltak szép számmal pénzügyi, gazdasági hírek is a 32. héten; amelyekből a legérdekesebbeket gyűjtöttük most nektek egy csokorba aktuális heti hírösszefoglalónkban.

Modern formában, egészségtudatosabb, light verzióban tér vissza a ’80-as évek közepén a reklámjairól híres Bedeco kakaó. De hogyan kapcsolódik ez a régi híres kakaó gyár a Nutriversum étrend-kiegészítő márkához

Így úszott el az őszi nyugdíjemelés: ezért nem kapnak idén kompenzációt az idősek

Nem lesz az idén még egy nyugdíjemelés - írja a Piac & Profit. 2024 januárjában 6 százalékkal nőttek a nyugdíjak, a várható infláció kompenzálására, viszont legfrissebb adatok szerint nem haladják meg az idei áremelkedések a kormány által kalkulált értéket, ezért a nyugdíjasok járandóságai csak jövőre növekedhetnek ismét.

Sokkoló lenyúlás a boltok önkiszolgáló kasszáinál: nem vették észre a csalást, sok pénz lehetett oda

A rendőrség sürgős figyelmeztetést adott ki az önkiszolgáló pénztárakra, miután egy csalók által elkövetett átverés 18 napig észrevétlen maradt. A Connecticut állambeli Cromwell több áruházának önkiszolgáló folyosóján is elhelyeztek egy kártyaleolvasó készüléket, amelyet pinpadnak álcáztak.

Visszataszító szokásnak hódolnak a magyarok: hiába a filléres megoldás, a saját kávéjukat mérgezik

A legtöbb magyar életében a reggeli kávé elfogyasztása elengedhetetlen része a nap elindításának - azonban nem mindegy, hogy hol és hogyan készítjük el kedvenc reggeli italunkat! A kávézókban vásárolt kávék költségei gyorsan összeadódhatnak, emellett az otthoni kávézás kényelme is a saját kávéfőzőnk malmára hajtja a vizet - sokan azonban bele sem gondolnak, hogy milyen fontos lehet a kávéfőzők alapos és rendszeres tisztítása.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Mégis, mi folyik a boltok kasszáinál? Ezt sok vásárló csak otthon veszi észre: csúnyán ráfizetnek

Már öt hónapja, hogy az inflációt fékezni szándékozó intézkedésként kötelezővé vált kihelyezni figyelmeztetést a boltban, ha csökkent egy termék kiszerelése. Arról, hogy pontosan mely termékek kiszerelése csökkent, a Nébih honlapján bárki tájékozódhat, március óta a lista folyamatosan bővül. Eleinte főként a rágcsálnivalók, édességek kategóriájában akadt a legtöbb csökkent kiszerelésű termék, és azóta is ez a leginkább érintett kategória. Azonban egyre több háztartási és vegyiáru, szépségápolási cikk és állateledel is zsugorodik a friss lista alapján.  Mutatjuk, hogy mely termékek zsugorodtak össze az elmúlt hónapokban.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 10. kedd
Nikolett, Hunor
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?