A caucasian woman is pouring homemade all natural ice cream mixture into an ice cream maker machine. Berry and strawberries were added to add flavor. Handmade waffle cones are ready on the side.

Teszten a magyar diszkontok filléres fagyigépei: tényleg lenyomják a márkás termékeket?

2024. július 31. 06:28

Ha kedveled ezt a hűsítő édességet és nem futnál minden alkalommal a kedvenc cukrászdádig egy-egy gombócért, hasznos lehet számodra egy otthoni fagylaltkészítő gép. Ráadásul a segítségével pont olyan fagylaltot készíthetsz, ami a kedvenced. Persze érdemes végiggondolni, hogy valóban kihasználunk-e egy ilyet gépet otthon, s egy-két alkalom után nem végzi-e majd a szekrény mélyén. Ennek eldöntésében is segítenek a Tudatos Vásárlók Egyesületének vonatkozó terméktesztjében megtalálható információk.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete a nemzetközi ICRT hálózat tagjaként, gyártóktól és kereskedőktől függetlenül, reklámmentes felületen teszi közé terméktesztjeit. Ezúttal 19 márka – Camry, Caso Design, Cuisinart, DeLonghi, Domo, Graef, H.Koenig, Magimix, Musso, Ninja, Princess, Proficook, Rommelsbacher, Sage, Severin, Steba, Unold, Wilfa, WMF – 20 fagylaltkészítő gépének teszteredményeit tették elérhetővé a tesztelőfizetők számára. 15 tesztelt termék beépített fagyasztókompresszorral rendelkezik, 5 pedig nem rendelkezik ilyen hűtőegységgel.

A tesztelők a következő kérdésekre keresték a válaszokat:

  • Megfelelően betöltik-e funkciójukat a gépek?
  • Milyen gyorsan készül el a fagylalt?
  • Milyen könnyen használhatóak?
  • Mennyire zajos működésre kell számítani?
  • Mennyi energiát fogyasztanak a fagyasztókompresszoros egységek?
  • Milyen a termékek felépítésének minősége?

Ezen belül több, mint 16 szempont szerint teszteltek és 25 technikai paramétert mértek meg és gyűjtöttünk össze, melyek alapján össze lehet hasonlítani a fagylaltkészítő gépeket, hogy ki tudjuk választani a számunkra legmegfelelőbbet.

Néhány érdekesség a teszteredményekből

A fagylaltkészítés legnagyobb tanulsága, hogy egyáltalán nem mindegy, milyen típusú fagylaltot készítünk majd legtöbbször a gépben.

Használhatóság tekintetében a tisztítás a kritikus pont. 14 termék kapott alacsony pontszámot a szempontból, mivel vagy nagyon nehéz volt hozzáférni a tisztítandó részekhez, vagy nem voltak tisztíthatóak az egyes alkatrészeik mosogatógépben. Ez az a pont, ahol könnyen elmehet a kedvünk attól, hogy gyakran elővegyük a szekrényből a gépet, ezért fontos szempont lehet a választáskor.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Elkészítési idő tekintetében nagy a szórás

3,4 perctől majdnem 3 órán át is tarthat, mire elkészül a fagylaltunk 1 kg-ra vonatkoztatva. Plusz a beépített fagyasztókompresszor nélküli típusoknál 8-24 órás előfagyasztási idővel is számolni kell. A leggyorsabban a Graef IM700 beépített fagyasztókompresszoros gépével sikerült kész fagylalthoz jutnunk, átlagosan fél óra alatt végzett mindhárom általunk készített típussal. A kompresszor nélküli modellek közül pedig a Ninja CREAMI NC300EU az, amelyik cirka 3 perc alatt keverte ki a már előre lefagyasztott hozzávalókat. Ez esetben azonban a javasolt 24 órás előfagyasztási idővel is számolni kell.

A fagylaltkészítő gépek nem kifejezetten olcsó termékek. Találhatunk kedvezőbb árú darabokat is, elsősorban a fagyasztókompresszor nélküli típusból. Azok ára 28 000 Ft – 89 000 Ft között mozgott a tesztelés idején. A legjobb értékelést közülük a WMF Kitchenminis 3in1 kapta, 37 000 Ft-os átlagárával. Annyi, hogy kisebb kapacitású és picit hosszabb elkészítési idővel kell az esetében számolnunk.

A tesztelt beépített fagyasztókompresszoros gépek ára pedig 50 000 Ft – 406 000 Ft közötti. Egy jól teljesítő darabért azonban nem feltétlen kell közel félmillió forintot kiadnunk. 109 000 Ft-tól is találunk az átlagos 73% felett végzett termékeket.

Te mit gondolsz az önkiszolgáló kasszákról?

A Pénzcentrum és a Debreceni Egyetem közös kutatása arra keresi a választ, hogy Olvasóink hogyan és miként használják az önkiszolgáló kasszákat, milyen véleményük van az önkiszolgáló kasszákról, milyen előnyeit és hátrányait látják használatuknak. Fontos kiemelni, hogy a válaszadás önkéntes és név nélküli, semmilyen visszakeresési lehetőséget nem tartalmaz, mentes mindenféle gazdasági és politikai szándéktól. A kutatás eredményeiről a Pénzcentrum felületén fogunk beszámolni. Kérdőívünk - jelen oldalt is beleértve - összesen 3 oldalból áll. Válaszait az utolsó oldalon a "Küldés" gombra kattintva rögzítheti. Kérünk, hogy töltsd ki a kérdőívet!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 9. hétfő
Ádám
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?