15 °C Budapest
Close-up side view of arms and hands of designers planners consultants holding documents paperwork diagrams layouts talking partnership business daylight sunlight in table contemporary modern lobby co-working meeting space in startup tech company office freelancer small business casually dressed collaboration cooperation teamwork creativity innovation planning unity sketch direction advice choices decision

Nagy vállalást jelentett be a SPAR: ezentúl már ezt is digitálisan intézik

2024. július 8. 13:31

A logisztika és üzletek papírszükségletének csökkentését célzó kezdeményezéseivel újabb, több mint 37 tonna papírt takarít meg éves szinten a SPAR Magyarország. A vállalat emellett belső kommunikációs kampányt indított munkatársai körében a papírfelhasználás mérséklésének tudatosításával kapcsolatban.

„A SPAR évente nagy mennyiségű papírt használ fel az élelmiszer-termelő üzemek, az üzletek, a logisztika és az online shop működtetése során. Vállalatunk fenntarthatósági céljai között fontos helyen szerepel a felhasznált papír mennyiségének csökkentése. Az elmúlt években több sikeres programot valósítottunk meg ezen a területen: az üzletek esetében megszűntek a takarítási naplók és a hűtőkontroll lapok digitális adatokként állnak már rendelkezésre. Ennek köszönhetően 2023-ban 14 tonnával kevesebb papírt használtunk fel. A SPAR online shop esetében digitális szállítóleveleket használunk, amivel éves szinten mintegy 3 tonna papírt takarítunk meg. A közelmúltban pedig a logisztikát és az üzleteket érintő újabb programokat indítottunk, amelyek révén több mint 37 tonnával sikerült a papírszükségletet csökkenteni” - mondta Maczelka Márk, a cég kommunikációs vezetője.

A logisztika területén mintegy 34,4 tonna csökkentést ért el a boltlánc az árubemenetet dokumentáló adminisztráció racionalizálásával, valamint a kimenő szállítólevelek példányszámának csökkentésével. Az üzlethálózatban az elektronikus munkalapokat és digitális szerviznaplót vezetett be a vállalat. A cég a tavalyi év utolsó negyedévétől számos, eddig papíralapon vezetett ellenőrző dokumentumot digitális formátumra állított át. Az elmúlt évtől az éves HACCP-ISO oktatási anyag pedig már csak online formátumban érhető el a munkatársak számára. Mindezek révén összesen mintegy 3 tonnával csökkent a szükséges papírmennyiség.

A boltlánc belső kommunikációs kampányt is indított munkatársai körében. Kvízjátékokkal, hasznos tippekkel hívta fel a figyelmet a papírcsökkentés fontosságára, hogy minél kevesebb papír landoljon feleslegesen a szelektív kukákban és kallódjon az íróasztalok fiókjaiban - közölték.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 6. vasárnap
Brúnó, Renáta
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?