32 °C Budapest
Gyönyörű fiatal nő, aki a strandon fizet a luxus nyári étteremben, hideg italt iszik a napsütéses napon, mosolygó latin nő.

El is felejthetjük a bankkártyáinkat? Új fizetési módszerrel rukkolt elő egy német vállalat

2024. július 5. 14:44

A német Giesecke+Devrient (G+D) újabb mérföldkövet ért el a digitális fizetések világában, amikor bemutatta legújabb fejlesztését, a Filia Unplugged nevű token-alapú rendszert. Ez az innováció lehetővé teszi a biztonságos offline fizetéseket, bármikor és bárhol, megőrizve a készpénz előnyeit, mint például a magánélet védelmét és az adatbiztonság magas szintjét - közölte a Finextra.

A Filia Unplugged egy olyan rendszer, amely zökkenőmentesen integrálható a meglévő digitális fizetési megoldásokba. Ez magában foglalja a kereskedelmi bankok tokenizált betéti rendszereit, az azonnali fizetési rendszereket és a mobilpénz-szolgáltatásokat is. A tokenizáció lényege, hogy az érzékeny adatokat (például bankkártya-adatokat) egyedi azonosítókra cseréli, így növelve azok biztonságát.

A technológia különösen hasznos lehet olyan helyzetekben, amikor áramkimaradások vagy gyenge internetkapcsolat miatt nehézkessé válik a digitális tranzakciók lebonyolítása. A Filia Unplugged lehetőséget biztosít mindenkinek személyek közötti (P2P), mind pedig személyek és vállalkozások közötti (P2B) tranzakciókra. A központi bankok számára is kritikus fontosságú lehet ez az újítás.

A technológia lényege abban rejlik, hogy hardveres pénztárcákon tárolja a monetáris tokeneket. Ezek lehetnek például okostelefon SIM kártyái vagy intelligens kártyák. Két ilyen pénztárca elegendő ahhoz, hogy online kapcsolat nélkül is végrehajthassunk tranzakciókat - például NFC (Near Field Communication) technológia segítségével.

Raoul Herborg, a G+D CBDC ügyvezető igazgatója szerint "a meglévő digitális rendszerben offline is történő fizetés képessége növelheti a pénzügyi befogadást és a fizetések rugalmasságát. Támogathatja továbbá a készpénzszerű funkciókat a digitális világban és innovatív felhasználási eseteket mozdíthat előre a tokenizált gazdaság számára."

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 8. hétfő
Ellák
28. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem