31 °C Budapest
Stílusos organikus ruhák egy fogason a természetben

Drasztikus lépésre szánta el magát a H&M, sok magyar vásárlót érint: hogy reagál erre a Zara, Shein?

2024. június 27. 20:11

A H&M csütörtökön felülvizsgálta az egész éves nyereségi céljait a vártnál gyengébb negyedéves eredmények és a júniusi eladások várható visszaesése miatt. Ez közel 14%-os részvényárfolyam-csökkenést eredményezett a világ második legnagyobb divatáru-kiskereskedőjénél

A H&M, a világ második legnagyobb tőzsdén jegyzett divatáru-kiskereskedője, csütörtökön felülvizsgálta az egész évre vonatkozó nyereséghányad-célját. A vállalat bejelentése szerint, nem sikerült elérnie a negyedéves eredmény-előrejelzéseket, és arra számít, hogy a júniusi eladások 6%-kal csökkennek az előző év azonos időszakához képest. Ez a visszaesés részben az Európában tapasztalt kedvezőtlen időjárásnak tulajdonítható. Daniel Erver vezérigazgató szerint ez jelentős hatást gyakorol a cég rövid távú kereskedelmi eredményeire - számolt be a Reuters.

Erver hangsúlyozta, hogy bár a H&M továbbra is elkötelezett amellett, hogy 2024-re elérje a 10 százalékos üzemi árréscélját, ennek megvalósítása egyre nehezebb feladatnak bizonyul. Kiemelte, hogy a beszerzési költségek és az értékesítési bevételeket befolyásoló külső tényezők - mint például az anyagok ára és a devizaárfolyamok - lényegesen negatívabb hatást gyakorolnak a második félévre, mint korábban várták. Erver szerint kulcsfontosságú lesz az értékesítés növekedésének további erősödése a második félévben.

A csoport júniusi stratégiája kevesebb termékkedvezményt tartalmazott, ami hosszú távon pozitívum lehet, de rövid távon negatívan érintette az eladásokat. Erver hozzátette, hogy a vállalat tervezi a kedvezmények növelését a második félévben annak érdekében, hogy javítsa az eladásokat.

A DNB Markets brókercég elemzői szerint ezek alapján valószínűleg 1-2%-kal csökkenteni fogják a H&M egy részvényre jutó egész éves eredményre vonatkozó becsléseiket. A vállalat részvényei ezen bejelentést követően közel 14%-kal estek vissza.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 30. vasárnap
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 29. 19:18
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm