27 °C Budapest
Young woman sitting under a fan with closed eyes from pleasure. Summer heat. White background

Rendkívüli akciót élesített a Lidl; 39 forintos pálcikás jégkrémmel támad a Spar

2024. június 20. 19:02

A 25. héten berobbant a kánikula, így a hazai boltláncok is leporolták a legütősebb hőség-akcióikat. Ezúttal a Lidl, Penny, Spar, Tesco 25. heti akciós újságjaiból szemezgettünk, ők miket ajánlanak az irtózatos hőségre.

Még vége sincs az iskolának (a legtöbb intézményben holnap tartják az évzárót, de már nyilvános a 2024/25-ös tanév rendje), máris betört Magyarországra is az igazi kánikula, amely igencsak megterheli még a legegészségesebb szervezetet is. Noha a HungaroMet már közölte, hogy némi enyhülés érkezik, azonban a hosszabb távú előrejelzések szerint rettenetesen száraz és forró nyárra készülhetnek a magyarok is, ezt jelzi az is, hogy a mai naptól tűzgyújtási tilalmat is elrendeltek több megyében és várhatóan az egész ország pirosba borul hamarosan.

A meleg idő nemcsak a szervezetünket terheli meg, ilyenkor a klímák miatt jelentősen megugrik az áramfogyasztás is. Aki nem lépett időben, az az idei évben persze ne számítson már rá, hogy kap időpontot klímaszerelésre, a kóklerektől pedig inkább mindenki óvakodjon, hiszen egyre gyakoribbak a klímatüzek és a szénmonoxid-mérgezések is. Szerencsések azok, akiknek akad medence a kertjében, vagy épp akkor mennek szabadságra, amikor beüt a kánikula, és így például a vízparton, főként valamelyik balatoni strandon vészelik át a nagy meleget, de akadnak már olyan fürdőhelyek, ahova akár a kutyákat is érdemes lehet magunkkal vinni.

Annak sem kell azonban panaszkodnia, aki munka mellett veszi fel a harcot a hőséggel, hiszen számos olyan praktika létezik, amelyekkel otthon (vagy az irodában, ahol persze állandó vitatéma a klímahasználat) is könnyebben viselhetjük el a nagy meleget. Az egészségügyi szakemberek persze mindig figyelmeztetnek a veszélyekre, hiszen a hőkimerülés és a hőguta is komoly kockázatot jelent, de vannak már ajánlások és direkt előírások is a Munka törvénykönyvében, amelyek minden dolgozónak járnak az ennyire szélsőséges időjárás esetén. Persze akadnak házi praktikák és olcsón beszerezhető termékek is, amelyekkel simán átvészelhetjük a legmelegebbb napokat.

Igazi kánikul-a-kciókat robbantottak a boltláncok

Ahogy az lenni szokott, a legnagyobb hálózattal rendelkező boltláncok ezúttal is lekövetik a szezonális eseményeket, az akciós újságokban is előnyt élveznek azok a tételek, amelyek jól kapcsolódnak valamilyen aktualitáshoz. Legutóbb például a labdarúgó-Európa-bajnokság indulására kedveskedtek a merktingesek a sportrajongóknak, na nem cél nélkül, hiszen a kedvezményes termékeken túl ilyenkor minden más is a kosárba kerül. A legfrissebb, 25. heti akciós újságokban viszont egyértelműen látszik, hogy várták már a botok is a kánikulát. Nézzük, hogy az egyes láncokban mivel várják a hűsölni vágyó vásárlókat.

Ventilátor-kánaán a Lidl 25. heti akciós újságjában

Már a Lidl akciós kiadványának (25. heti Nonfodd kínálat) a címlapja is magáért beszél, hogy a kánikuláé a főszerep ezen a héten a diszkontláncban, hiszen egy hűsölő macska élvezi a durván leakciózott (-28%) toronyventilátort, amelyért így 7999 Ft-ot kell kifizetnie a vásárlóknak. De az igazi ventilátor-kánaán akkor fogad minket, ha belelapozunk az akciós kiadványba, hiszen dupla oldalon hirdetik az akciós asztali-álló ventilátorokat, illetve a mobilklmíákat. Árak tekintetében is nagy a szórás, a legolcsóbb mini-toronyventilátortól (28%-os kedvezménnyel 4999 forint) a legdrágább Wifis mobil klímakészülékig (89 999 Ft) mindenki találhat kedvre valót. Aki pedig a legegszerűbb hűsölési módszerre esküszik, annak ajánl az áruházlánc többféle jégkockaformát is, amely darabonként mindössze 699 Ft-ot kóstál.

Pálcánként 167 Ft a jégkrém a Pennyben

Noha a Penny üzleteiben ezútal olasz hetek vannak, azért akadnak a Penny 25. heti akciós újságjában kifejezetten a kánikulára lőtt termékek is szép számmal. Az egyik kedvencünk a smoothie készítő háztartási gép, amelyet most, 2000 Ft-tal olcsóbban, 6999 forintért kínál a diszkontlánc. Vannak dögivel leakciózva különböző sajátmárkás jégkrémek is, mint például a RIOS MINI QUARTET multipack, amely 1699 Ft helyett most 1299 Ft-ért hazavihető. Az egyik legolcsóbb tétel pedig a gyerekek nagy kedvence, a Kaktus jégkrém, amely 9 db-os kiszerelésben 1499 Ft-ba kerül, ami pálcánként 167 forintos darabárat jelent, ami messze elmarad még az ún. albán-fagyizók tölcséres nyavalyáitól is.

Minden* napvédő termékre 15%-os akció az ALDI-ban

A jégkrémek az ALDI 25. heti akciós újságjában is bőséggel megtalálhatóak, a Magnum-utánzat Mucci Sensation Duo 4-es multipack (1199 Ft helyett most 899 Ft-ért elvihető) mellett újdonságnak tekinthető a PEZ pálcikás jégkrém, amely 4 darabos kiszerelésben 999 Ft a diszkontláncban, illetve a 6 darabos mochi-jégkrém is, amelyért 1699 Ft-ot kérnek. Persze sokat segíthet a kánikulai napokon, főként a gyerekeknek, a 9999 Ft-ért kínált felfújható kismedence is, a szülőknek pedig jó hír, hogy most csütrötöktől komolyabb fehér- és rozébor szortimenttel készül a fröccskedvelő akcióvadászokra az ALDI. Illetve külön pontot érdemel a diszkontlánc azért, mert minden (*Lacura Sun) napvédő termékre általános 15%-os akciót hirdettek, gondolva bőrünk egészségére.

Lenyomta a Spar a Penny-t: 119 Ft egy pálcikányi jeges élvezet

Nem volt rossz a Penny 167 Ft-os kedvezménye sem , de nincs mese, az igazi jégkrém-akcióbombát a Spar robbantotta a héten: az amúgy teliáron 199 Ft-os S-budget pálcikás jégkrém minden 2. darabja mindössze 39 Ft-ba kerül, ami azt jelenti, hogy darabonként 119 Ft egy pálcikányi jeges élvezet, ha kettesével vesszük a terméket. A gyártói márkákban is erős Spar ráadásul nem csak a sajátmárkás termékeknél ilyen bőkezű, hiszen a 25. heti Spar akciós újság hasábjain nagy betűkkel hirdetik, hogy minden Milka, Oreo, Pirulo, KitKat pálcikás jégkrém árából 25%-os kedvezményt adnak.

Tesco: gondoskodás és védelem a nyári hónapokban

A Tesco 25. heti akciós újságja is már a címlapon hirdeti a hőségben gyorsabban fogyó termékeket: van görögdinnye 299 Ft-os kilóáron, féláron, 1299 Ft-ért 2 literes Ledo jégkrém többféle ízben, és 350*75-ös körmedence, amely Clubcarddal most 13 990 forint (amúgy 21 990 Ft). És, ha már az Aldi esetében kiemeltük, a Tesco is külön tematikus oldalakon hirdeti, mennyire fontos a gondoskodás és védelem a nyári hónapokban, így vannak kevezményes napvédők és napozás utáni krémek is szép számmal a kínálatban. Végezetül csak némileg kapcsolódik a kánikulához, de ilyenkor mindenki erősebben szellőztet, olykor nyitott ablaknál is alszanak a családok, ami miatt a bogarak is nagyobb számban költöznek be otthonainkba. Erre lehet jó megoldás egy ultrahangos rovarriasztó, ami most Clubcarddal 15%-kal olcsóbban, 1499 forintért szerezhető be a Tescóban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 27. csütörtök
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem