Stuttgart városa a Mercedes-Benz Arénával és a híres TV-toronnyal, kék égbolt és fehér felhők alatt.

Pofátlanság az Eb-n: ennyibe kerül a sör, a bor, és a kolbász Stuttgartban, ahol ma este játszik a magyar válogatott

2024. június 19. 13:46

Több mint 2500 forintnak megfelelő összegű euróba kerül egy sör a stuttgarti szurkolói zónában, de egy üveg borért 11 ezer forintot is ki kell csengetni, míg egy sült kolbászért több mint 3300 forintot kérnek el. A városban ma 18 órakor játszanak a magyarok, az ellenfél a bomba formában lévő házigazda Németország.

6 euróért lehetett sört és sült kolbászt venni a kölni szurkolói zónában – számoltunk be erről szombaton, amikoris a magyar csapat nem várt arányú, nagyon sima, 3-1-es vereséget szenvedett Svájctól. Ma ugyanakkor lehet szépíteni, a mieink 18 órától Németország ellen játszanak Stuttgartban.

És bár a focistáknak a saját kezükben a sorsuk, a kilátogatott szurkolóknak ugyanúgy, ahogy Kölnben, itt is nagyon borsos árakkal kell szembenézniük, hogyha ennének, innának valamit a hivatalos szurkolói zónában. Legfrissebb képeink, amiket a helyszínről kaptunk, tanúsága szerint itt a sör nem is 6, hanem 6,5 euróba kerül. Ami jelenlegi árfolyamon számolva mintegy 2575 forint.

Forrás: PénzcentrumForrás: Pénzcentrum

Ugyanennyi pénzbe kerül egyébként a zónában a radler és az alkoholmentes sör is, miközben különböző üdítőket 5 euróért, azaz mintegy 1980 forintért lehet megvásárolni. Ebben a zónában ugyanakkor fröccsöt is árulnak, ennek fél literje 8 euróba, azaz csaknem 3170 forintba kerül. Illetve aki egyből venne egy palack bort, az választ egy Pinot Gris és egy Pinot Noir közül, egyaránt 28 eurót, azaz csaknem 11 100 (!) forintot kell kiperkálni értük.

Ugyanígy nem olcsóak az ételek sem, a sült krumpli adagja 5 euró (1980 forint), a sült kolbászé 8,5 euró, miközben egy paninit 8 euróért (3370 forint), de egy tarte flambéet (elzászi hagymás lepény) 11 euróért (4360 forint) árulnak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Forrás: PénzcentrumForrás: Pénzcentrum

Ja, és az italokhoz itt is hozzá kell számolni a letéti díjat is, ami a poharak esetében 2,5 euró (!), azaz 990 forint, a műanyag üvegeknél pedig 50 eurócent, azaz mintegy 200 forint. Mélyen a zsebébe kell nyúlnia tehát annak, aki itt iszogatna, iszogatna, amíg várja a meccskezdést.

A magyarok a Svájc elleni nem túl impozáns játékukkal jókora hátrányba kerültek, a németek ellen jó lenne legalább pontot menteni, és ha nyerni nem is, de döntetlenre kihozni a találkozót. Ez azonban nem lesz egyszerű, hiszen a németek gyakorlatilag leigázták a skótokat, és a nyitómeccsen 5-1 re nyertek. Akárhogy is, a magyar csapat második meccse szerdán 18 órakor kezdődik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 27. csütörtök
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 26. 21:15
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem