An indecisive, real person, elderly 96 year old senior adult man grocery shopper - supporting himself with his hand by holding onto his shopping cart - is leaning down in front of a supermarket grocery store refrigerated section cooler door looking at multiple potential frozen food dinner choices. His uncertain face is reflected in the refrigerator glass window. Image has some grain.

Ezeket a termékeket kerüljék a nyugdíjasok az Aldiban, Lidl-ben Tescóban: csúnyán ráfizethetnek

2024. május 14. 18:15

A nyugdíjas évek pénzügyi stabilitásának kulcsa a részletes költségvetés készítése és betartása, amely magában foglalja az élelmiszervásárlást és a szükségletek, valamint kívánságok megkülönböztetését, ami hozzájárul a kiadások csökkentéséhez - írta meg a Yahoo! Finance.

A nyugdíjas évek pénzügyi stabilitásának kulcsa a költségvetés készítése és annak szigorú betartása. Különösen fontos a kiadások, mint például az élelmiszervásárlás pontos tervezése, valamint a fontos és kevésbé fontos kiadások megkülönböztetése. Ez jelentősen hozzájárulhat a havi megtakarítások növeléséhez.

Nyugdíjasok számára, akik a diszkontokban szeretnek vásárolni, fontos tudni, hogy bár az üzletláncok számos kedvező ajánlatot kínálnak, nem minden termékük jelent jó ár-érték arányt.

Például a márkás termékek gyakran drágábbak lehetnek ezekben a boltokban, mint más boltokban. Kiemelten igaz ez bizonyos gabonapelyhekre, tisztítószerekre is.

A nyugdíjas költségvetés elkészítésekor alapvető lépés a bevételi források és kiadások áttekintése. Fontos felmérni a rendelkezésre álló jövedelmeket - mint például nyugdíjat - valamint a kiadásokat, beleértve lakhatást, egészségügyi ellátást és élelmiszert.

Ezeket a termékeket érdemes kerülni

A diszkontokban vásárlóknak érdemes óvatosnak lenniük bizonyos termékcsoportokkal. A csirkehúsok árai például változóak lehetnek és minőségben is ingadoznak; hasonlóan a csemegehús esetében is jobb minőséget találhatnak máshol. A sajtok tekintetében például az Aldi jó választékot kínál megfizethető áron, prémium vagy kézműves fajták esetén más forrásból érdemesebb beszerezni őket.

A papírtermékekkel kapcsolatban pedig általános igazság, hogy a nagyobb mennyiség vásárlása esetén a hipermarketekben jobb ajánlatok vannak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Fontos továbbá odafigyelni a lakhatási kiadásokra is. Amennyiben ezek túlságosan magas részt képviselnek a jövedelemben, érdemes lehet kisebb lakást választani vagy egy szobát kiadni.

Az egészséges táplálkozással kapcsolatos döntések nem csak jelenlegi állapotunkat befolyásolják pozitívan, hanem hosszú távon csökkenthetik az egészségügyi kiadásainkat is.

Összességében bár a diszkontok sok esetben kedvező árakkal kecsegtet bizonyos termékek tekintetében, mindig érdemes összevetni az ajánlatokat más boltokkal és figyelembe venni saját pénzügyi helyzetünket és igényeinket. Az impulzusvásárlás kerülése és a tudatos tervezés segítheti pénzügyeink stabil kezelését nyugdíjas korban is.

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 8. vasárnap
Mária, Adrienn
36. hét
Szeptember 8.
Kisboldogasszony
Szeptember 8.
A Magyar dal napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. szeptember 7. 19:17