Az EECFA idén nyári előrejelzése még kevésbé optimista a közeljövőt illetően mint fél évvel ezelőtt.

Döbbenet, mennyi virslit falnak be a magyarok évente: nem csak szilveszterkor kerül az asztalra
Az óév és az újév fordulóján mérlegre kerül az elmúlt egy esztendő, és annak egyéni, társadalmi és gazdasági történései is. A baráti, családi összejövetelek, kisebb-nagyobb ünnepi forgatagok közepette hagyományos ételek és italok is előkerülnek: a pezsgő, a virsli és a lencse. E három terméket, a hozzájuk kapcsolódó gazdasági folyamatokat és a hazai év végi fogyasztási tendenciákat mutatja be infografikáin az Oeconomus. Azt is mutatjuk, idehaza mikor létesült az első pezsgőgyár, vagy hogy mennyi virslit eszünk egy évben.
A november végétől szilveszterig tartó időszak idehaza a fogyasztási csúcsszezon:
a kiskereskedelmi forgalom decemberben az év első 9 hónapjában szokásos havi átlagköltéseknél 30%-kal magasabb.
Az év végére koncentrálódik az alkoholtartalmú italok vásárlása is Magyarországon: az éves értékesítés 28-30%-a történik decemberben (ebbe a forgalomba feltehetően a karácsonyi ajándékba adott szeszesitalok is benne vannak).

Bárkinél lapulhat egy több tízezret érő játék-kincs: megőrülnek érte a gyűjtők, nagyon könnyű eladni
Egyre több felnőtt kezdett gyűjteni Hot Wheels vagy Matchbox kisautókat, ami új piacot nyitott a kereskedőknek is.
"Gyakori tévhit, hogy fenntarthatóan élni drága. (...) Pedig a fenntarthatóság sokkal gazdaságosabb" - Hegedűs Kristóf.
Egy fiatal közgazdász házaspár miért dönt úgy, hogy a budapesti életet hátrahagyva a Mátrába költözik, és megment egy 3,2 hektáros, kivágásra ítélt gyümölcsöskertet?
A környezettudatos, fenntartható életmód kialakítása mindannyiunk közös érdeke.
Anita a kislányának keresett használt télikabátot az online piacon, de a hatalmas kínálat ellenére sem találta meg, amit keresett. Így született meg a Ruhacsúszda ötlete.


