Ismét mozgalmas hét áll mögöttünk: alábbi összefoglalónkban összegyűjtöttük a 20. hét legfontosabb, legérdekesebb, legolvasottabb cikkeit a Pénzcentrumról.

Már itt lebeg felettünk az ezer forintos kilónkénti kenyérár, de legyőzhetjük, ha megtanulunk otthon kenyeret készíteni.
Egy ideje ijesztgetnek minket azzal, hogy ezer forint lesz a kenyér kilónkénti ára, és ez valóban egyre közelebb is kerül - írja mai cikkében a HelloVidék. Ezt azonban elháríthatjuk, ha megtanuljunk magunknak elkészíteni a mindennapi kenyeret - meg fogunk lepődni, mennyivel egyszerűbb, mint előzetesen gondoltuk volna.
Magyarországon a hétköznapokban a BL-55-ös, illetve a BL-80-as liszteket használjuk leggyakrabban. A BL-80 számít klasszikus kenyérlisztnek, remek kenyerek és más kelt tészták készíthetők vele, illetve kiválóan lehet vele kovászolni is – ezzel szemben a BL-55-ös finomliszt ideálisabb süteményekhez, piskótákhoz, palacsintához, illetve ezzel a liszttel szoktunk főzni is (ebből készítünk rántást, habarást, ezzel érdemes panírozni stb.). Ezek közös tulajdonságait egyesíti a BL-65-ös finomliszt; töményebb, kisebb térfogatú tésztákhoz, pékárukhoz a BL-112 illik, a BL-200 pedig BL-80-nal keverve használható kenyérnek.
Ha kíváncsi vagy arra, milyen lisztet érdemes még használni a házi kenyerek különböző fajtáihoz, olvasd el a HelloVidék cikkét ide kattintva!
"Gyakori tévhit, hogy fenntarthatóan élni drága. (...) Pedig a fenntarthatóság sokkal gazdaságosabb" - Hegedűs Kristóf.
Egy fiatal közgazdász házaspár miért dönt úgy, hogy a budapesti életet hátrahagyva a Mátrába költözik, és megment egy 3,2 hektáros, kivágásra ítélt gyümölcsöskertet?
A környezettudatos, fenntartható életmód kialakítása mindannyiunk közös érdeke.
Anita a kislányának keresett használt télikabátot az online piacon, de a hatalmas kínálat ellenére sem találta meg, amit keresett. Így született meg a Ruhacsúszda ötlete.
-
Meghívó (x)
XXVII. közgyűlését tartja az MGYOSZ
Portfolio Gen Z Fest 2025


