Topséfek tesztelték: ez az öt legjobb virsli itthon

2020. december 2. 19:32

Két saját márkás termék is bekerült az öt legjobb hazai virsli közé, melyet neves séfek teszteltek. Csak olyan ételeket próbáltak ki, amelyek országszerte széles körben kaphatók és mindet úgy készítették el, ahogyan az a csomagoláson le van írva.

A Bocuse d’Or Akadémia és a Dining Guide által létrehozott Made in Hungary gasztronómiai társulással hazai és nemzetközi szinten elismert séfekkel keresték az ország legjobb virslijét illat/aroma, szerkezet/állag, roppanósság, íz/harmónia és összbenyomás alapján. Olyanokat vizsgáltak, amelyek a kereskedelmi forgalomban országosan, széles körben elérhetők, előrecsomagolt (védőgázas), 75%-os hústartalom fölötti, kizárólag juhbélbe töltött, sertést és marhát változó arányban tartalmazó húskészítmények. 

Lutz Lajos, a Párisi Passage séfje a helyszínen készítette el a virsliket, nem egységes főzési protokoll szerint, hanem a különböző termékeken feltüntetett ideális elkészítési módon (az ajánlott vízhőmérséklet, főzési betartásával). A virsliket vakteszt során értékelte a 10 meghívott zsűritag - séfek, élelmiszeripari mérnökök, gasztronómiai szakemberek - a tesztlapon található kritériumok alapján. 25 pont volt a maximális, amit a virslik elérhettek, a 10 zsűritag átlagolt pontszámai alapján a legmagasabb 18,7 pontot kapott. A kiérdemelt pontszámok összeadása alapján megszületett a virslik ranglistája.

Top 5 virsli 2020-ban:

  • 1. Sága Royal virsli (85% sertéshús) 18,7 pont
  • 2. Spar Regnum juhbeles virsli (75% sertéshús) 17,9 pont
  • 3. Wiesbauer Prémium Sacher virsli (75% sertéshús, 3% marhahús) 17,6 pont
  • 4. Wiesbauer Prémium Bécsi virsli (80% sertéshús, 4% marhahús) 17,5 pont
  • 5. Pikok Bécsi roppanós virsli (80% sertéshús) 17,4 pont

A Made in Hungary Magyarország prémium virslitesztjének tesztelői:

  • Barna Ádám Bisztró 42 társtulajdonos séf - Dining Guide Az Év Séfje 2018
  • Erdei János Pasztell Étterem séf - Dining Guide TOP10 / Az Év Ígéretes Étterme 2020
  • Gyekiczki János Hungarofood tulajdonos-ügyvezető, élelmiszeripari mérnök
  • Hamvas Zoltán Bocuse d’Or Akadémia elnök
  • Pákozdi Nóra Dining Guide TOP100 főszerkesztő
  • Rosenstein Robert Rosenstein Vendéglő társtulajdonos
  • Sárközi Ákos Borkonyha/Textúra séf - Dining Guide TOP10 2020 - Michelin-csillag
  • Széll Tamás Stand/Stand25 társtulajonos séf - Dining Guide Év Étterme 2020 - Michelin-csillag
  • Tóth Gábor Élelmiszeripari mérnök
  • Lutz Lajos Párisi Passage executive-chef

Ami a listában kifejezetten érdekes lehet, hogy a második és az ötödik helyet egy boltlánc saját márkás terméke foglalja el.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Temérdek magyar él óriási tévhitben: azt hiszik, olcsón vásárolnak, pedig így sokkal jobban megérné

"Gyakori tévhit, hogy fenntarthatóan élni drága. (...) Pedig a fenntarthatóság sokkal gazdaságosabb" - Hegedűs Kristóf.

Megelégelték a fővárost, a Mátrába költöztek: lesajnált csodakertet próbál megmenteni a fiatal pár

Egy fiatal közgazdász házaspár miért dönt úgy, hogy a budapesti életet hátrahagyva a Mátrába költözik, és megment egy 3,2 hektáros, kivágásra ítélt gyümölcsöskertet?

Három kiló ruháért másik három kilót kapsz - így forgasd fel a ruhatáradat! (x)

Anita a kislányának keresett használt télikabátot az online piacon, de a hatalmas kínálat ellenére sem találta meg, amit keresett. Így született meg a Ruhacsúszda ötlete.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2025. június 15. vasárnap
Jolán, Vid
24. hét
EZT OLVASTAD MÁR?