Sokkal több magyar zöldséget szeretnének látni a termelők a boltokban, ennek az aránya ugyanis még mindig nem tért vissza a 2019-es szintekhez.
Az ország kereskedelmi főzdéi idén is elkészítették közös pálinkaházasításukat, amelybe az ÉV PÁLINKÁJA 2016 versenyen kiválasztott tíz legjobb birspálinka kerül.
Lezárult a pálinkafőző szakma szimbolikus összefogását jelképező ÉV PÁLINKÁJA 2016 verseny. A zsűri döntése alapján ezúttal a
- Márton és Lányai,
- a Zimek, a Nobilis,
- a Cruxx, a Békés,
- a Gyulai, a Csalló,
- a Schiszler,
- a Tokaj Spirit,
- és a Spiritus Primus pálinkafőzdék tételei kerülnek az ÉV PÁLINKÁJÁBA.
A versenyen a tételek kiválasztása a nemzetközi szabványoknak megfelelő húsz pontos rendszerben történt. A szakértők vakkóstolás során választották ki a házasítás gerincét adó párlatot, majd a többi tétel hozzáadásával díszítették. A pályázatra januárig lehetett jelentkezni és mintákat beküldeni. A kész termék több hónapos pihenés után sorszámozott díszüvegben kerül kereskedelmi forgalomba.
Magyarország pálinkafőzdéi 2011 óta készítik el az ÉV PÁLINKÁJÁT, igazodva a Budapesti Pálinkafesztivál gyümölcs tematikájához. A cél az adott év gyümölcsének és a belőle készülő pálinkák sokszínűségének bemutatása. Magyarországon négy birsfajta közismert, a legelterjedtebbek a Bereczki és a Konstantinápolyi.
"Gyakori tévhit, hogy fenntarthatóan élni drága. (...) Pedig a fenntarthatóság sokkal gazdaságosabb" - Hegedűs Kristóf.
Egy fiatal közgazdász házaspár miért dönt úgy, hogy a budapesti életet hátrahagyva a Mátrába költözik, és megment egy 3,2 hektáros, kivágásra ítélt gyümölcsöskertet?
A környezettudatos, fenntartható életmód kialakítása mindannyiunk közös érdeke.
Anita a kislányának keresett használt télikabátot az online piacon, de a hatalmas kínálat ellenére sem találta meg, amit keresett. Így született meg a Ruhacsúszda ötlete.
-
Berobbant a grillszezon: mutatjuk, mik lesznek az idei újdonságok
Egzotikus ízek is megjelentek a PENNY kínálatában.


