Újdonság a Facebooktól (fizetni kell érte)

MTI
2012. október 4. 16:32

Több ország felhasználói után az amerikaiak is kipróbálhatják a Facebook új, fizetős szolgáltatását, amely csekély összeg ellenében kiemelt helyen jeleníti meg a kiválasztott bejegyzéseket az ismerősök napi hírei között.

A "kiemelt bejegyzések felhasználóknak" elnevezésű szolgáltatás, amelyet a közösségi portál új-zélandi tagjai tesztelhettek elsőként idén májusban, szerdától vált elérhetővé néhány amerikai felhasználó számára. A szolgáltatás révén a tagok biztosítani tudják, hogy az általuk megosztott fényképek és kommentek - bizonyos ideig - kiemelt helyet kapjanak az ismerőseik napi hírfolyamában.

"Amikor valaki kiemeltet egy bejegyzést, legyen az esküvői fotó, garázsvásár vagy egyéb fontos hír, akkor az előrébb ugrik a hírek között, így a barátok és az előfizetők is nagyobb valószínűséggel fogják látni" - olvasható a Facebook hivatalos közleményében.

A cég egyelőre nem döntött az új szolgáltatás áráról. Az amerikai felhasználók jelenleg hét dollár (1500 forint) ellenében élhetnek a nagyobb láthatóságot biztosító lehetőséggel.

A kiemelt bejegyzések a Facebook mobil verzióján is elérhetőek lesznek. A vállalat jelezte, hogy Új-Zélandot követően már húsz másik országban is tesztelte a szolgáltatást, amellyel ugyancsak - az egyelőre döntően a hirdetésekre támaszkodó - bevételgyarapítás új módjait keresi.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A cég a múlt héten indította útjára egy másik szolgáltatását: az egyelőre csupán korlátozott számú amerikai felhasználó által élvezhető Facebook Gifts ötleteket ad a közösségi háló tagjainak ismerőseik megajándékozására, és rögtön el is juttatja hozzájuk a kiválasztott terméket. A szolgáltatás révén a cég nagyobb szerepet akar játszani az internetes kereskedelemben.

A Facebook közösségi szolgáltatása továbbra is ingyenes marad - húzta alá Jonathan Thaw, a cég szóvivője.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 16. hétfő
Edit
38. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?