Védett szaloncukor kerülhet idén a karácsonyfákra

Magyar Hírlap2011. december 8. 09:02

Újabb termékcsoportra dolgozta ki a Vidékfejlesztési Minisztérium az élelmiszerkönyv emelt szintű irányelveit - írja a Magyar Hírlap.

Az emelt szintű irányelvek közé először a méz, majd a lekvárok és szörpök kerültek be. Ezeket a termékeket követik most az édesipari áruk, valamint készül a tejtermékek, a sütőipari termékek és a fűszerpaprika emelt szintű irányelveinek meghatározása is.

Ezúttal a hungarikumnak is nevezhető édesség két fajtáját definiálták: a különleges marcipán szaloncukrot, illetve a különleges vajkaramellás szaloncukrot.

A Magyar Élelmiszerkönyv emelt szintű irányelveinek bevezetésével a magasabb hozzáadott értékű, illetve a hagyományos magyar termékek jellegének és minőségének meghatározása és népszerűsítése a cél - mondta el Gyaraky Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszer-feldolgozási főosztályának vezetője.

 

Címkék: