Az IKEA sokkolta a világot! Román tiltakozás!

Pénzcentrum2009. augusztus 31. 16:58

Az IKEA munkatársai álmukban sem gondolták volna, hogy világraszóló botrányt robbantanak ki azzal, hogy megváltoztatják az évente megjelenő IKEA-katalógus betűtípusát.

Az IKEA 50 éve nem változtatott világhírű katalógusának betűtípusán. Augusztusban megjelent, 2010-es reklámkiadványában mégis megtette ezt: Futura betűkről Verdana-ra váltott. Meg is lett az eredménye...

 


A lépést ugyanis óriási tiltakozások kísérik, szerte a világhálón. Egy román grafikus, Marius Ursache például tiltakozó aláírásokat gyűjt az interneten: "IKEA, szabadulj meg a Verdana-tól!" jelszóval. Eddig már 2700-an írták alá a petíciót.

Az IKEA azzal védekezik, hogy a Verdana sokkal alkalmasabb az online felületekhez, mint a Futura. Márpedig egyre többen lapoznak bele az online katalógusba.

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 


Egy, a Pénzcentrum által megkérdezett tördelő-designer szerint ha miden nyomtatott kiadványban web-biztos betűtípust használnának, az unalmassá és egysíkúvá tenné a nyomtatott kiadványokat. A web és a nyomtatott média egyébként sem vehető egy kalap alá, két teljesen külön kinézetet és szabályokat kívánó médium.

Mint arról beszámoltunk, tavaly több mint 200 millió példányt nyomtattak a vaskos reklámfüzetből, 52 különböző kiadásban, 27 nyelven jelent meg.  Itt a legújabb IKEA-katalógus! Kattints!

A magyar kiadványt is évente postázzák az áruházak környezetében: Budapesten és vonzáskörzetében 1.100.000 példányban terjesztik.

Címkék: