Pénzcentrum • 2009. július 22. 16:03
A svájci csokoládékról mindenki tudja, hogy finomak, receptjeiket pedig legalább olyan titok övezi, mint az ottani bankszámlákét. A legújabb fejlesztésű édesség összetevőiről sem lehet sokat tudni, a gyártó azonban azt állítja: ez a világ első, valóban nem olvadó, ráadásul kalóriaszegény csokoládéja.
A kakaó- és csokoládétermékek világszerte piacvezető előállítója, a zürichi székhelyű Barry Callebaut legújabb termékéről, a Vulcano névre keresztelt kis csokihalomról annyit kell tudni, hogy az csak a nyálban található emésztőnedvek hatására kezd elolvadni.
A hagyományos csokoládék 30 fok körül már olvadni kezdenek, azonban a Vulcano egészen 55 fokig megőrzi állagát.
A csokoládégyár szerint az új termék ráadásul 90 százalékkal kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a hagyományos édességek, köszönhetően az alacsonyabb kakaóvaj tartalmának.
A Time magazinnak annyit árult el a cég szóvivője, hogy az élelmiszermérnökök véletlenül találták fel az új terméket. Reményeik szerint a továbbra is természetes alapanyagokat tartalmazó csokoládé sikert fog aratni, különösen az olyan országokban, ahol melegebb a klíma.
LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!
A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 19 173 855 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el, havi 141 413 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a K&H Banknál 6,64% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a MagNet Banknál 6,75%, a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál pedig 6,89%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)
A csokigyártók körében már évek óta folyik kísérletezés olvadásmentes termék kifejlesztésére, azonban legtöbbször csak kőkemény, rághatatlan eredmény született. A Vulcano állaga sem annyira krémes, mint inkább roppanós, de ízre tökéletesen azonos a hagyományos csokoládékkal.