6 °C Budapest

"Blokkbotrányba" keveredett a Tesco!

Pénzcentrum
2008. július 30. 05:40

Két skót beszállító esetében is komoly problémák merültek fel a dolgozókkal szembeni hozzáállás kapcsán. Az ügybe úgy tűnik a Tesco is belekeveredhet, mivel mind a két cég neki szállít hús- és hentesárut. A dolgozók ugyanis azt állítják, hogy akkor is blokkolniuk kell, ha mosdóba mennek, pont mint a munkaidő végén, távozáskor. Ez viszont azt jelenti, hogy több száz fonttal kevesebb bért kapnak évente!

A szakszervezet egy videót is levetített a Tesco Lanarkban levő áruházi vezetőségének, amin azt akarták bemutatni, hogy milyen is a drákói szigor a két beszállítónál, és az is látszik, hogy a dolgozóknak valóban blokkolniuk kell ha mosdóba mennek.

A gond azzal van, hogy mivel speciális helyen dolgoznak az alkalmazottak, egyenruhát kell viselniük, ami a teljes overálból, csizmából, hajhálóból, kesztyűből és még egyéb védőfelszerelésekből áll. Ha viszont kimennek a zárt területről, mondjuk mosdóba, időbe telik levenni a ruhát, majd visszaérkezés után visszaöltözni.

A Tesco nem akart nyilatkozni az ügyben , de egy sajtóközleményben azt közölték, hogy szigorúan betartják a munkaügyi szabályokat, és minden beszállítójukat szigorú ellenőrzéseknek vetik alá. A beszállítóktól természetesen senkit nem ért el a brit sajtó...

Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 18. péntek
Lukács
42. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?