Recesszió? Viszik az óriástévéket, mint a cukrot!

Pénzcentrum
2008. január 31. 14:00

Az amerikai gazdasági recesszió ellenére az amerikaifutball-bajnokság döntője (Super Bowl) nagy változásokat hozhat az eladási statisztikákban. A döntő eredményeképp ugyanis várhatóan 50 százalékkal fog emelkedni a nagyképernyős televíziók eladása.

A nemrég készült felmérés becslései szerint a vásárlók 3,9 millió új televíziót fognak venni a vasárnapi Super Bowl rendezvényre, ami a 2007-es évhez képest 50 százalékos növekedést jelent. Várhatóan az amerikaiak fejenként átlagosan 59 dollárt (10 325 forint) fognak költeni valamilyen Super Bowl-hoz kötődő dologra. 2006-ban ez "mindössze" 56,04 dollár (9 807 forint) volt, ami összesen 9,5 milliárd dollárt (1 662,5 milliárd forint) jelent.

Ez tartalmaz 1,8 millió darab bútort, és használati tárgyat jelent, ide sorolva a televíziót is, 38 százalékkal többet, mint az előző évben. A nagy siker annak köszönhető, hogy a döntő az egyik legnézettebb amerikai tv műsor, így ez generálja a legnagyobb vásárlásokat is.

Ezen a szakemberek szerint még a jelenlegi gazdasági helyzet sem változtathat, mivel ha jó okuk van az embereknek vásárolni, akkor azt meg is fogják tenni. Ráadásul sokan tavalyról halasztották el a vásárlást, remélve, hogy a nyaralási szezon után csökkenni fognak az árak.

Valamekkora árcsökkentés egyes daraboknál most be is következett, így a döntő csak egy jó indok a televízió megvásárlására. Bár a szakértők úgy gondolják, hogy az ár nem is annyira meghatározó a vásárlásoknál, ugyanis a lapostévék ára többé kevésbé változatlan, mégis fogy.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ráadásul a különleges ajánlatokat is szeretik az emberek, amiből most akad bőven. Ha például valaki vesz egy lapostévét ezer dollárért (175 ezer forint), árengedményt kap, ha vásárol hozzá egy PlayStation 3-at, vagy valami más hasonló dolgot. Az engedmény akár 700 dollár (122 500 forint) is lehet, attól függően, hogy mi mindent választ még hozzá a vevő, bár a végössze így is nagyon magas lesz...

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 16. hétfő
Edit
38. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?