6 °C Budapest

Imádjuk a sebességet, egyre többet akarunk

Pénzcentrum
2007. december 6. 11:10

A KSH 2007. harmadik negyedéves adatai alapján a szélessávú internet-előfizetés 39 százalékkal volt több az egy évvel korábbinál, a vezeték nélküli internetes szegmens aránya pedig átlépte a 22 százalékot.


A negyedév során tovább emelkedett a mobil-előfizetések száma, csaknem 272 ezerrel, így az időszak végére elérte a 10,5 milliót. Ezen belül mind a feltöltő-kártyás, mind pedig a számlás előfizetések száma emelkedett, az egy lakosra jutó előfizetések száma 104,4.


A vezetékes előfizetések száma tovább folytatta zuhanását, 2007. harmadik negyedévének végén kevesebb, mint 3,3 millió vezetékes fővonal volt üzemben, 95 ezerrel kevesebb, mint 2006 azonos időszakában. A 100 lakosra jutó előfizetések száma így 32,7-et tett ki.


2007. harmadik negyedévében az internetszolgáltatók száma 336 volt, ugyanakkor mindössze 25 cég tudhatja magának az előfizetések 90 százalékát. Az előfizetések száma 3 hónap alatt 6,5 százalékkal emelkedett.

Az összes előfizetésen belül 2006 III. negyedévéhez képest felére esett a betárcsázós (kapcsoltvonali és ISDN együtt), kismértékben csökkent az xDSL, hasonló mértékben, de nőtt a kábeltévés és majdnem 23%-kal magasabb a vezeték nélküli szegmens előfizetéseinek aránya.

Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 18. péntek
Lukács
42. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?