6 °C Budapest

Lehullt a lepel: 14 milliárdot kaszált a tévétársaság a kvízjátékon

Pénzcentrum
2007. április 23. 16:00

Bizonyosan sokakat foglalkoztat: vajon mennyit nyernek a kereskedelmi televíziók a reggeli kvízjátékokon, melyek akár egy gyerek számára is könnyedén megválaszolható kérdésekért több tízezer forintos (Nagy-Britanniában több tízezer fontos) jutalmat adnak. A britek most megválaszolják ezt a kérdést, de legalábbis közelebb juttatnak minket az igazsághoz.

Nemrégiben került napvilágra, hogy a brit GMTV reggel hat és kilenc óra között műsoron lévő kvízjátékában az eredetileg meghirdetett időpontnál már 45 perccel hamarabb elvégzi a kiválasztást, vagyis az utolsó háromnegyed órában telefonálóknak egyáltalán nincs esélyük az adásba kerülésre. Így elesnek a 10 és 20 ezer font közötti értékű ajándékok megnyerésének lehetőségétől.

Ez a negyvenöt perces kiesés közel 45 ezer fontnyi felesleges "pénzkidobást" jelent a televízió nézőknek, mely évi 10 millió fontot, a játék megindulás óta pedig összességében 40 millió fontnyi (14,4 milliárd forintnyi) kárt okozott a napi 6 millió nézőnek.

A nézők felháborodása jogos, hiszen a 45 perces kiesés mellett a magyar televízió nézők által is ismert jelenséggel is meg kell küzdeniük, vagyis az eredetileg 60 pennys percenkénti hívásdíj ellenére egy telefon ára mindenképpen 1,80 fontra (650 forintra) jön ki, mert legalább két percre van szükség ahhoz, hogy átverekedjünk magunkat a menürendszeren.

Bár a munkatársak elmondása szerint már a korábbiakban is érkezett figyelmeztetés belső körökből, mind a tévétársaság, mind pedig a hívásokat bonyolító telekommunikációs cég tagadja, hogy tudomása lett volna a regisztrációk a bejelentettnél korábbi időpontban való lezárásáról.

Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 18. péntek
Lukács
42. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?