Gyurcsány csak blöfföl

Pénzcentrum
2006. február 7. 08:25

A Start plusz és Start extra program bevezetését javasolta hétfőn a parlamentben Gyurcsány Ferenc miniszterelnök

 
.
A Start plusz a gyesről, gyedről visszatérők és a tartós munkanélküliek újra elhelyezkedését segíti azzal, hogy a foglalkoztatás első évében 15, a másodikban 25 százalékra csökkentené a munkavállaló után fizetendő tb-hozzájárulást.
A Start extra hasonló konstrukciót kínál az 50 év feletti tartós munkanélkülieknek, illetve a 48 hátrányos helyzetű kistérségben és a 200, szintén rossz helyzetben levő településeken élőknek, a foglalkoztatás első évében 0, a másodikban 15 százalékos tb-járulékkal.
A miniszterelnök a felelős munkahelyteremtés programjának nevezte a javaslatot, amely céltalanság helyett célzott támogatást jelent a hazai kis- és középvállalkozóknak. A pályakezdőket segítő Startprogram eredményről elmondta: tavaly szeptembertől decemberig 10 ezerrel csökkent a pályakezdő munkanélküliek száma.
Gyurcsány Ferenc szerint a céltalanul szórt pénz helyett a célzott és hatékony támogatás politikájára van szükség, amelyben a multinacionális cégeknek, illetve a hazai kis- és középvállalkozásoknak más-más intézkedések szólnak.
Áder János szerint a meghirdetett programok visszalépést jelentenek a jelenlegi rendszerhez képest. Mivel jelenleg, ha valaki 3 hónap után regisztrált munkanélküliként talál munkát, akkor a munkáltatónak nem kell járulékot fizetnie. Áder szerint a kormány ezzel a lépésével csak blöfföl.
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 19. csütörtök
Vilhelmina
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?