11 °C Budapest
Tapolca, Magyarország - 2011. augusztus 15: Tesco szupermarket épülete logóval.  A Tesco egy globális élelmiszer- és általános árucikk-kiskereskedelmi vállalat, amelynek székhelye az Egyesült Királyságban, Cheshuntban található.

Messze még a Tesco trónfosztása: ennyit nyertek azzal, hogy az Aldi árait másolták

2024. október 3. 15:45

A Tesco, Nagy-Britannia legnagyobb szupermarketlánca, megemelte éves profitelőrejelzését az erős első féléves teljesítménye után. A vállalat piaci részesedésének növekedése 10%-os nyereségemelkedést eredményezett az első hat hónapban - írta a Reuters.

Ken Murphy vezérigazgató elmondta, hogy a Tesco értékének, termékeinek és szolgáltatásainak minőségjavítása a vártnál nagyobb volumennövekedést hozott az augusztus 24-ig tartó első félévben. "Ez nagyszerű lendületet ad nekünk a karácsonyi ünnepek előtt" - nyilatkozta újságíróknak.

A cég a 2024/25-ös pénzügyi évre 2,9 milliárd font körüli kiskereskedelmi korrigált üzemi eredményt vár, ami magasabb a korábbi, legalább 2,8 milliárd fontos előrejelzésnél. Az Egyesült Királyságban a like-for-like eladások 3,5%-kal nőttek a második negyedévben, az első negyedévi 4,6%-os növekedés után. A Tesco sikeresen növelte piaci részesedését, amely éves szinten 60 bázisponttal 27,8%-ra emelkedett a szeptember 1-jéig tartó 12 hétben. Ez 2022 januárja óta a legmagasabb érték a Kantar piackutató adatai szerint.

A vállalat profitált abból a stratégiájából, hogy közel 800 árucikk esetében megegyezik az Aldi árával, valamint a Clubcard hűségprogram népszerűségéből, amely alacsonyabb árakat biztosít a tagoknak. Ezeket a programokat költségmegtakarításból finanszírozzák. A pozitív hírek hatására a Tesco részvényei 3%-kal emelkedtek, így az idei év eddigi nyereségük 26%-ra nőtt.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 3. csütörtök
Helga
40. hét
Október 3.
A mosoly világnapja
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?