17 °C Budapest
Old chemical barrels in front of stacked plastic pallet at the factory. Blue and green oil drum. Steel and plastic oil tank. Toxic waste warehouse. Hazard chemical barrel. Industrial waste in drums.

Elkpesztő gyárfejlesztést jelentettek be Magyarországon: ez nagyot fog szólni, határ a csillagos ég

MTI
2024. szeptember 25. 07:35

A miskolci székhelyű FHO Fémszer Fémipari Gyártó és Szolgáltató Kft. 349,68 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyert el kapacitásának bővítésére - közölte a vállalat.

A tájékoztatás szerint a tervezett beruházásban egyszerre fejlesztik a cég gyártási környezetét, valamint megújuló energiát hasznosító termékeik - ipari vízkezelő berendezés, forgatós napelemtartószerkezet-rendszerek - gyártási kapacitását. Az elmúlt tíz évben a vállalat által fejlesztett nagy kapacitású, de alacsony energiafelhasználású kavitációs berendezések alkalmasak olyan problémák megoldására, mint a társadalom megnövekedett energia- és ivóvízszükségleteinek kielégítése - olvasható a közleményben. Mint írták, az eljárás környezetbarát és hosszú távon gazdaságosan üzemeltethető, a beruházás pedig két-három éven belül meg tud térülni nulla százalékos szén-dioxid-kibocsátás mellett.

A generátor rendszerbe való beépítése nem igényel költséges átalakítást, a vízkezelő berendezés pedig elvégzi a metántalanítást, a felfogott hidrogén pedig zöldenergiaként hasznosul. A fejlesztésben kialakítanak egy szennyvíztisztítót is, melynek energiaigényét a lehetőség szerint minél nagyobb mértékben megújuló energia felhasználásával kívánják fedezni. Emellett a kialakítani tervezett gyártókapacitással a cég egyszerre tud majd ipari szennyvíztisztító berendezéseket és napelem-tartószerkezeteket előállítani - közölték.

A pályázat a Széchenyi Terv Plusz program és a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz pályázatán belül valósul meg a vállalat miskolci székhelyén. A nyilvános cégadatok szerint a cég tavaly 1,349 milliárd forint, míg 2022-ben 1,419 milliárd forint árbevételre tett szert. Adózott eredménye 2023-ban 486,638 millió forint, az azt megelőző évben 490,849 millió forint volt.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 25. szerda
Eufrozina, Kende
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?