11 °C Budapest
Kladno, Czech Republic - December 4, 2018: Giant Lego bricks in front of the Lego Group company logo production plant on December 4, 2018 in Kladno, Czech Republic.

Hatalmas profitot könyvelt el sokak kedvenc gyártója: rengetegen vették a dán cég játékait idén

2024. augusztus 28. 18:44

A dán játékgyártó óriás, a Lego, jelentős növekedést ért el 2024 első félévében, miközben a játékipar többi szereplője nehézségekkel küzdött. A vállalat bevétele 13%-kal nőtt, elérve a 31 milliárd dán koronát (kb. 4,65 milliárd dollár) - közölte a CNBC.

Niels Christiansen, a Lego vezérigazgatója a CNBC-nek nyilatkozva kiemelte, hogy a cég sikerének kulcsa a változatos termékportfólió, különös tekintettel a Lego Icons és Lego Creator sorozatokra, valamint az Epic Games Fortnite játékával való együttműködésre.

A vezérigazgató szerint a tavalyi évvel ellentétben, amikor a fogyasztók az olcsóbb készleteket részesítették előnyben, idén már a vásárolt mennyiség is növekedett.

Míg a Lego versenytársai, a Mattel és a Hasbro csökkenő bevételekről számoltak be, a dán cég továbbra is erős pozíciót tart fenn az amerikai és európai piacokon. Kínában azonban stagnálást tapasztalnak, de a vállalat továbbra is bízik a régió hosszú távú potenciáljában.

A Lego fenntarthatósági törekvései is figyelemre méltóak. Az idei év első felében közel megduplázták a tégláikban felhasznált megújuló és újrahasznosítható anyagok mennyiségét a tavalyi teljes évhez képest. Christiansen hangsúlyozta, hogy bár ez többletköltséget jelent a vállalatnak, nem hárítják át a fogyasztókra.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 14. szombat
Szeréna, Roxána
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?