21 °C Budapest
Elképesztő akkumulátor bizniszre csapott le a magyar hatóság: ezt hogy csinálhatták eddig?

Elképesztő akkumulátor bizniszre csapott le a magyar hatóság: ezt hogy csinálhatták eddig?

2024. augusztus 9. 14:02

Összesen több tonna akkumulátort adtak le jogosulatlanul az elmúlt években azok, akiket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei ellenőriztek Hajdú-Bihar vármegyében.

A NAV adatbázisa „piros jelzést” mutatott több magánszemélynél is. Egyikük ellenőrzésekor kiderült, hogy a munkahelyéről, többnyire engedély nélkül hozta el az áramfejlesztőket, amely miatt lopás bűncselekmény gyanúja is felmerült. A 69 éves férfi elmondta: a többi fémhulladékot különféle munkákért cserébe kapta, az elmúlt három évben közel 8,5 tonnát értékesített.

A másik férfi szintén 8,5 tonna fémhulladékkal üzletelt, de ő tovább színezte a történetet. Azt állította, hogy folyamatosan járja a környékbeli erdős utakat és területeket, onnan szedi össze az elhagyott akkumulátorokat. Miután az egyenruhások felhívták a figyelmét a valós nyilatkozattételi kötelezettségre, kiderült, valóban járta a környéket, miközben autójából hangosbemondón keresztül szólította meg a lakosságot a fémhulladékok begyűjtésére, felvásárlására, amelyre vonatkozóan engedéllyel nem rendelkezett.

A pénzügyőrök fémkereskedelmi törvénysértés miatt indítottak eljárást és lopás bűncselekmény miatt feljelentést tettek. Az elkövetők akár több millió forint bírságra is számíthatnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 10. kedd
Nikolett, Hunor
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?