A university tutor wearing a read sweater talking to her class during seminar presentation in a classroom.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

2024. július 31. 16:15

Még hogy nem vállalkozó kedvűek a magyar fiatalok: 72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében. A tizennégy legjobb ötlet közé olyan megoldások kerültek, mint például egységes európai vonatjegy értékesítő felület, egy a leukémiások csontvelő transzplantációjának sikerességét elősegítő előrejelző platform, vagy webáruházaknak fejlesztett, AI-vezérelte katalóguskészítő szoftver létrehozása.

A pitch egy figyelemfelkeltő és érthető, meggyőző bemutatkozás, a pitching eszköz arra, hogy egy üzleti ötletet hatásosan demonstráljunk. Tudják ezt jól a magyar fiatalok is, hiszen rengeteg jelentkeztek a Brancsközösség és az Online Marketinges közös rendezvényére, a IV. Mindset Meetupra, amit augusztus 3-án rendeznek a CEU Nádor utcai épületében. A vállalkozó kedvű fiataloknak szánt esemény egyik csúcspontja a pitch, ahol a versenyre regisztrált 72 ötletből már csak az előzsűri és az STRT-vel közösen tartott egynapos bootcamp alapján kiválasztott legjobb öt csapat mutathatja meg magát 3+5 percben - nem csak a döntéshozóknak, de a több száz fős közönségnek is.

A szakmai grémium a hazai startup ökoszisztéma ismert, elismert és az üzleti életben már bizonyított szakértőiből áll, dr. Kozma Andrea az STRT Launchpad vezetője, Balogh Petya startupper, befektető, mentor, az STRT Holding CEO-ja, Csillag Péter, a Starschema Kft. alapítója, angyalbefektető, a HunBAN elnöke és Kövesdi Gábor sorozatvállalkozó, a Brancs alapítója, ügyvezetője dönti majd el, hogy a legjobbak között lesz-e befektetésre érdemes projekt.

Mindenesetre első hallásra életképesnek tűnő ötletekből nincs hiány, hiszen a fiatalok többek között olyan hétköznapi problémák megoldására kerestek és kínálnak válaszokat, mint például a repülőjegyek mintájára az egységes európai vasúti jegyértékesítő felület létrehozása, egy perdikciós (előrejelző) platform leukémiásoknak, amellyel növelhető a csontvelő transzplantációk sikerességének esélye, iskolai oktatási app, ami által az elektronikát és a mikrovezérlő programozást könnyebben meg lehetne értetni a diákokkal, vagy az eCommerce piac számára egy olyan AI-vezérelte katalóguskészítő szoftver lefejlesztése, ami képes gyorsan és nagy mennyiségben minőségi, SEO-alapú termékleírásokat készíteni, attribútumokat generálni, kategorizálni, és még képeket is beszerezni. Hogy a fenti ötletekkel találkozhatunk-e majd az augusztusi rendezvényen, az csak a hónap végén derül ki, a zsűri ekkor szűkíti tovább a középdöntő most tizennégy csapatos mezőnyét a legjobb ötre. 

A IV. Mindset Meetupon, amelyre még néhány jegy elérhető, nem csak pitchelő csapatokat láthatnak majd a résztvevők, de a fiatalok között különösen népszerű előadókat is, megszólal többek között az IFBB amatőr olimpiát megnyerő testépítő, Király László, és a vállalkozó szellemű 30 alattiak egyik példaképe, Szabó Kristóf is. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 9. hétfő
Ádám
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?