Kecskemét, 2016. május 24.Kecskeméten készült Mercedes kompakt személyautók a Mercedes-Benz gyárában 2016. május 24-én. A gyár több mint 180 ezer legyártott jármûvel húsz százalékos növekedést ért el 2015-ben.MTI Fotó: Ujvári Sándor

Durván nyereséges a kecskeméti Mercedes-gyár: grandiózus terveket jelentett be a vállalat

2024. május 29. 17:02

95 661 050 eurós, azaz több mint 37 milliárd forintos adózott eredménnyel zárta 2023-at a kecskeméti Mercedes-gyár. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. éves üzleti beszámolója szerint 2023-ban több mint 174 000 járművet gyártottak Kecskeméten. A cég tavaly 4477 főt foglalkoztatott, az össz bérköltség 121,2 millió euró, azaz majdnem 47 milliárd forint volt.

95 661 050 eurós, azaz több mint 37 milliárd forintos adózott eredménnyel zárta 2023-at a kecskeméti Mercedes-gyár, derült ki a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. éves üzleti beszámolójából. Mindez kb. 4 millió euróval, azaz 1,55 milliárd forinttal több, mint egy évvel korábban volt.

A vállalat belföldi értékesítésből 11 798 620 euró bevételt termelt, ami átváltva 4,5 milliárd forint, az exportból származó bevétel pedig 5 063 988 398 euró volt, azaz több mint 1937 milliárd forint. Az exportbevétel nagyjából 1,1 milliárd euróval emelkedett, a belföldi értékesítésé pedig kb. 1,2 millió euróval. A cég tavaly 4477 főt foglalkoztatott, az össz bérköltség 121,2 millió euró, azaz majdnem 47 milliárd forint volt.

A Mercedes-Benz üzleti tervének részeként megvalósuló több mint 1 milliárd euró értékű beruházás egyértelmű elkötelezettséget jelent a kecskeméti gyár, és annak a konszern globális termelési hálózatában betöltött szerepe mellett, valamint további lendületet ad kecskeméti és a regionális foglalkoztatásnak. A kecskeméti üzem fontos szerepet játszik a Mercedes-Benz fenntartható vállalati stratégiájának megvalósításában

- áll a BÉT weboldalán is közzétett kimutatásban. A jelentés szerint a kecskeméti gyár stratégiai céljai a következők:

  • Hosszú távon tervezi jövőjét jelenlegi és jövőbeli csapata számára, mint vonzó munkáltató. Tevékenységét az integritás jellemzi.
  • A „Spirit of Kecskemét” inspirálja termelését és gyárának bővítését, miközben hatékonyságát biztonságos ellátással kívánja maximalizálni.
  • Ügyfelei érdekében a minőséget helyezi előtérbe.
  • A digitalizáció nyújtotta lehetőségeket kihasználva biztosítja a zökkenőmentes növekedést, növeli a hatékonyságot és garantálja a minőséget.
  • Termelése rendkívül rugalmas marad.
  • Felelősségteljesen viselkedik környezetével szemben, és törekszik az erőforrások fenntartható felhasználására.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. a Mercedes-Benz AG 100%-os leányvállalata, és kecskeméti gyárában CLA Coupé, CLA Shooting Brake, A-osztály, ezek hibrid változatai, valamint a tisztán elektromos EQB modelleket gyártja. Emellett itt készülnek a Mercedes-AMG Performance kompakt modellek is.

2023-ban több mint 174 000 járművet gyártottak Kecskeméten - áll a dokumentumban.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A jelentés szerint a cég nagy hangsúlyt fektetett likviditásának stabilitására és a jövőbeni pénzáramok tervezésére. A magyar beszállítóktól vásárolt anyagok és szolgáltatások részaránya 42% volt. 2023-ban a cég munkatársai 40,6 millió euró személyi jövedelemadót és egyéb közterhet fizettek, míg a vállalat összesen 37,7 millió euró adót és járulékot fizetett a magyar államnak és Kecskemét városának.

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

 

Címlapkép: Ujvári Sándor, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 8. vasárnap
Mária, Adrienn
36. hét
Szeptember 8.
Kisboldogasszony
Szeptember 8.
A Magyar dal napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. szeptember 7. 19:17