A glass of home brewed beer, ready to be consumed.

Félelem és reszketés a kézműves sörfőzdében: a dolgozóknál betelt a pohár, távozik a vezérigazgató

2024. május 8. 17:16

James Watt, a BrewDog kézműves sörfőzde társalapítója és vezérigazgatója, 17 év után távozik vezetői pozíciójából, átadva helyét James Arrow-nak, miközben "kapitány és társalapító" szerepkörben továbbra is a vállalatnál marad, stratégiai tanácsadóként segítve annak növekedését - írta a Daily Mail. .

James Watt, a BrewDog sörfőzde társalapítója és vezérigazgatója, 17 év után távozik vezetői pozíciójából. A skót kézműves sörfőzde élén eltöltött időszakát több vitás esemény is beárnyékolta, ideértve a vállalaton belüli munkahelyi kultúrával kapcsolatos ellentmondásokat. James Arrow operatív igazgató veszi át tőle a vezérigazgatói feladatokat, miközben Watt egy újonnan létrehozott, nem ügyvezető igazgatói szerepkörben marad a vállalatnál, továbbá tanácsadóként is részt vesz a cég stratégiájának alakításában.

Watt az igazgatótanácsnak már tavaly jelezte távozási szándékát, hogy több időt fordíthasson más projektekre és érdeklődési területire. Ebben az új szerepkörben "kapitány és társalapító" címmel folytatja tevékenységét, miközben megtartja a cégben lévő 21 százalékos részesedését.

A BrewDogot - mely az egyik leghíresebb kraftsörgyártó a világon - korábban volt alkalmazottai nyílt levélben kritizálták, amelyben "félelemkultúrát" és a fiatalabb munkavállalókkal szemben tanúsított "toxikus magatartást" említettek. A vállalat reagált ezekre az állításokra, hangsúlyozva, hogy hallják és értik az aggodalmakat. Watt bocsánatot kért és elismerte, hogy a nyílt levél megjelenése óta változtatások történtek a vállalati kultúrában.

A BrewDog Watt vezetésével jelentős növekedést ért el: Egy fraserburghi garázsból indult vállalkozásból globális kézműves sörfőzdévé nőtte ki magát, amely jelenleg 2530 embert foglalkoztat világszerte több mint 120 bárban és négy sörfőzdében. Allan Leighton, a BrewDog elnöke méltatta Watt eredményeit és örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy a volt vezérigazgató továbbra is hozzájárulhat a vállalat sikeréhez. Watt távozása egy új fejezet kezdetét jelentheti a BrewDog történetében, miközben továbbra is fontos szerepet tölt be a cég jövőbeli irányának meghatározásában.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Brutál nyereséget jelentett a Hell Energy

2023-ban 15 milliárd 468 millió forintnyi nyereséget termelt a Hell Energy Magyarország Kft., ami majdnem 2,5 milliárddal magasabb, mint az egy évvel korábbi eredmény.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 20. hétfő
Bernát, Felícia
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm