A nyári szezon kiemelt ellenőrzései során a Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatóság (NKFH) fokozott figyelemmel vizsgálja a fagylaltozók és a strandokon működő büfék működését.

65 év után lehúzza a rolót Szeged legrégebbi étterme, a Gulyáscsárda. Az üzemeltető a szakácshiánnyal indokolta a lépést, 450 ezres fizetéssel sem tudta megtartani a munkaerőt.
Egyetlen szóval meg tudom indokolni, hogy miért zártam be a Gulyáscsárdát: szakácshiány. Ha két szóban lehet, akkor globális szakácshiány – mondta a szegedinap.hu-nak Holló János csárdagazda, aki 22 évig bérelte a Mars téri éttermet a szegedi önkormányzat cégétől. Mint kifejtette, náluk 15 napot dolgozott egy szakács és 15-öt pihent.
Nettó 450 ezer forintot tudtam fizetni, de ez nem volt elég ahhoz, hogy megtartsam a munkaerőt
– nyilatkozta a bezárás után 9 nappal. A Gulyáscsárda volt Szeged legrégebb óta folyamatosan működő étterme, 65 éven keresztül minden nap kinyitott, kivéve persze akkor, amikor járványügyi korlátozások voltak.
"Gyakori tévhit, hogy fenntarthatóan élni drága. (...) Pedig a fenntarthatóság sokkal gazdaságosabb" - Hegedűs Kristóf.
Egy fiatal közgazdász házaspár miért dönt úgy, hogy a budapesti életet hátrahagyva a Mátrába költözik, és megment egy 3,2 hektáros, kivágásra ítélt gyümölcsöskertet?
A környezettudatos, fenntartható életmód kialakítása mindannyiunk közös érdeke.
Anita a kislányának keresett használt télikabátot az online piacon, de a hatalmas kínálat ellenére sem találta meg, amit keresett. Így született meg a Ruhacsúszda ötlete.
-
Megtakarításból befektetés: avagy hogyan válhatunk befektetővé akár havi 50 ezer forinttal is?
Nyitrai Győzőt, az MBH Befektetési Bank üzlet- és termékfejlesztésért felelős vezérigazgató-helyettesét kérdeztük.


