A legnagyobb drágulás a lángosoknál tapasztalható, miközben a különböző strandok között egyre nagyobb árkülönbségek alakultak ki.
Egyre többen fogyasztanak kézműves sört, a régiós országok mezőnyében is meghatározó a szerepünk. Ezzel párhuzamosan pedig változnak a hazai fogyasztási szokások, folyamatosan új fajták és technológiák jelennek meg - számol be a Világgazdaság.
A kisüzemi főzdékből idén lényegesen több sör került ki a, mint tavaly: 20-30 százalékos a növekedés. A piaci részesedése ezzel 1,5 százalékra nőtt. Pár éven belül ez az arány elérheti a 4-5 százalékot is Dudok Ádám, a Kraft Sör Egyesület elnöke szerint.
Ezzel együtt pedig változnak a hazai fogyasztói szokások is: már megjelentek a savanyított, illetve hordóérlelt sörök, valamint a New England IPA. A lagerek, illetve a gyümölcsös sörök a legkeresettebbek.
"A kisüzemi főzdék nagyobb piacszerzéséhez elsősorban jelentős kapacitásbővítés, illetve termék- és technológiafejlesztés szükséges." A sörfőzés egyelőre még nagyrészt Budapestre korlátozódik, holott főleg a vidéki vállalkozók indulhatnának a fejlesztésekre kiírt uniós pályázatokon.
"Gyakori tévhit, hogy fenntarthatóan élni drága. (...) Pedig a fenntarthatóság sokkal gazdaságosabb" - Hegedűs Kristóf.
Egy fiatal közgazdász házaspár miért dönt úgy, hogy a budapesti életet hátrahagyva a Mátrába költözik, és megment egy 3,2 hektáros, kivágásra ítélt gyümölcsöskertet?
A környezettudatos, fenntartható életmód kialakítása mindannyiunk közös érdeke.
Anita a kislányának keresett használt télikabátot az online piacon, de a hatalmas kínálat ellenére sem találta meg, amit keresett. Így született meg a Ruhacsúszda ötlete.


