Boldog nő csukott szemmel élvezi a vízben történő masszázst a gyógyfürdő medencéjében. a háttérben a férje látható.

Agyad eldobod: ennyibe kerül 5 nap Debrecenben egy 4 fős családnak az őszi szünetben

2024. október 28. 16:04

 A november 1-i munkaszüneti nap és az őszi szünet tökéletes alkalmat kínál egy 4-5 napos családi kiruccanásra. Bár ilyenkor a belföldi árak emelkedhetnek, érdemes útnak indulni. Cikkünkben részletesen bemutatjuk, hogy milyen költségekkel kell számolni egy 4 fős család 4 éjszakás pihenése során Debrecenben, beleértve a szállást, a fürdőbelépőket és az étkezést is.

November 1-i munkaszüneti nap, valamint az őszi szünet is erre a hétre esik, ez remek alkalmat kínál egy családi kiruccanásra, akár 4-5 napra is. Bár a belföldi árak ilyenkor emelkedhetnek, mégis megéri felfedezni Magyarország kevésbé ismert helyeit, még nem késő foglalni!

munkaszüneti nap okán egy nap szabadsággal egy csodás 4 napos hétvégénk lehet. Jó tudni iskolás gyerekek szüleinek, hogy az őszi szünet idén ez utóbbi időszakra esik, hiszen

  • az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2024. október 25. (péntek),
  • a szünet utáni első tanítási nap 2024. november 4. (hétfő).

Irány Debrecen!

Még augusztusban foglalkoztunk vele, hogy mennyibe kerül egy 4 fős családnak 6 nap Hajdúszoboszlón, majd megnéztük, mennyiért pihenhet egy ugyanekkora társaság a népszerű Harkányban, Sárváron, Gyulán, Győrben, Bükkfürdőn - ezek után most Debrecent vettük górcső alá.

Debrecen, Magyarország második legnagyobb városa, nemcsak a gazdag történelmi és kulturális öröksége miatt vonzó, hanem a gyógyvizeiről és wellness lehetőségeiről is ismert. A Debreceni Gyógyfürdő különleges gyógyvizes medencéi és wellness szolgáltatásai tökéletes helyszínt kínálnak a pihenésre. Cikkünkben részletesen bemutatjuk, hogy milyen költségekkel kell számolni egy 4 fős család 4 éjszakás debreceni pihenése során, beleértve a szállást, a fürdőbelépőket és az étkezést is.

Szállásárak Debrecenben

A Debreceni Gyógyfürdő közvetlen közelében található szállodákban a szállásárak általában 30 000 Ft/fő/éj körüli összegnél kezdődnek félpanziós ellátással. Például a Aquaticum Debrecen Termál és Wellness Hotel szobái körülbelül 33 000–38 000 Ft/fő/éj áron foglalhatók, amely tartalmazza a fürdőbelépőt is.

Az apartmanok esetében a Hajnal Apartman árai 15 000 Ft/éj-től indulnak, és a költségek akár 20 000 Ft/éj-ig terjedhetnek, attól függően, hogy hány főre és milyen felszereltséggel kívánják bérelni.

A 4 főre számolt szállás költsége 4 éjszakára körülbelül:

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

  • Szállodai szállás: 528 000 Ft
  • Apartman: 60 000 Ft - 80 000 Ft

Fürdőbelépő árak

A Debreceni Gyógyfürdő belépőjegyének ára egy család számára (2 felnőtt + 2 gyermek) körülbelül 18 000 Ft/nap. Ezért a 4 napos tartózkodásra a családnak összesen 72 000 Ft-ot kellene költenie a fürdőbelépőkre - kivéve persze ha olyan szállást választanak, ahol a szoba mellé ingyenes belépő jár. 

Étkezési költségek

Az étkezés költségei Debrecenben egy négytagú család számára napi 20 000–25 000 Ft között mozoghatnak, amennyiben étteremben vacsoráznak. Tehát egy 4 napos nyaralás alatt ez körülbelül 80 000–100 000 Ft-ot jelentene.

A Debrecenbe tervezett 4 éjszakás családi kiruccanás költségei a következőképpen alakulnak:

  • Szállodai szállás esetén: 632 000 Ft
  • Apartman esetén: 212 000 Ft - 252 000 Ft

Debrecen ideális választás lehet egy családi pihenésre, hiszen nemcsak a gyógyvizes élmények, hanem a város kulturális látnivalói is színesítik az ott eltöltött időt. Az árak változóak, de a fenti költségek figyelembevételével tervezhetik meg a családi kiruccanásukat. Érdemes időben lefoglalni a szállást és a fürdőbelépőket, hogy a lehető legjobban kihasználhassák a debreceni élményeket.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

NAPTÁR
Tovább
2024. október 28. hétfő
Simon, Szimonetta
44. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?