12 °C Budapest
Egy nagy sárga kereszt sárgára festve az aszfalton. Közelkép az útburkolati jelekről. Durva textúra. Napfény. Természetes színek és patina. Evian-Les-Bains, Haute-Savoie, Franciaország.

Két utat is felújítanak péntek estétől: itt kell sávlezárásra számítani, ez nem lesz egyszerű

2024. október 18. 15:00

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a következő napokban két forgalmas főváros környéki szakaszon is burkolatjavítási munkákat végez.

2024. október 18-án, péntek estétől újabb sávzárásra kell számítania a közlekedőknek az M0-ás autóút M3-as autópálya fölötti szakaszán, az M5-ös autópálya irányába. A várhatóan 2024. október 21., hétfő estig zajló építési ütemben a főpálya forgalma egy sávra szűkül. Az építési munkára, korlátozásokra előjelző táblák hívják fel a figyelmet. A korlátozás nem érinti majd az M0-M3-as autópálya csomópontban az autóútra történő fel- és onnan történő lehajtást, továbbá a gyűjtő-elosztó pálya is igénybevehető a torlódások enyhítésére.

Szintén burkolatfelújítási munkálatok lesznek 2024. október 21-én, hétfőn a reggeli óráktól október 22-e, kedd estig az M7-es autópálya Budaörs, Sport utcai csomópontjában, ahol lezárják az M7-es autópálya Balaton irányába vezető felhajtó ágat. A zárás ideje alatt az M7-es autópályára a Balaton felé terelő útvonalon keresztül lehet felhajtani, melyre külön táblák hívják majd fel a figyelmet.

A két útszakaszon főleg a reggeli és délutáni csúcsidőszakokban torlódások várhatóak, így az autósoknak időszakosan hosszabb menetidővel kell majd számolniuk. A közlekedőknek emiatt ajánlott lesz még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

A munkavégzések idejére a Magyar Közút szakemberei a közlekedők türelmét és megértését kérik! A beavatkozásokat az autósok biztonsága érdekében végzik.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 18. péntek
Lukács
42. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?