Cryptocurrency illustration concept shows the Bitcoin dropping down to the fall with the growth sign of graph on the blue shiny abstract background.

Rengeteg utazó már egyáltalán nem is használ készpénzt külföldön: így csinálják

2024. október 16. 20:02

Az idei nyár több olyan utazási irodának is hatalmas fellendülést hozott, amely kriptovalutát is elfogad. Az ügyfelek elsősorban a biztonság és kényelem miatt választják ezt a fizetési formát.

A kriptovaluták gyorsan népszerű fizetési móddá váltak a modern utazók körében, ezt bizonyítja, hogy egy év alatt, 2023 januárja és 2024 januárja között, a Travala online utazási iroda kriptovalutás foglalásainak tranzakciós volumene 46 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi időszakhoz képest, a Binance Pay pedig folyamatosan a legnépszerűbb fizetési lehetőségek közé tartozott. Az online utazási iroda felhasználóinak 80 százaléka tavaly kriptóval fizetett az utazásért. 

A Despegar, Latin-Amerika egyik vezető online utazási ügynöksége, az első olyan online utazási ügynökség lett a régióban, amely minden szolgáltatásáért elfogadja a kriptovalutát. A legnépszerűbb úti célok foglalásakor a tranzakciók 51százalékát a Despegar alkalmazáson keresztül végezték, főként a 35 év alatti első felhasználók. 

A fizetési megoldást biztosító Binance Pay összekapcsolja az utazókat a kriptovalutát elfogadó kereskedők hálózatával. Segítségével az utazók az egész utazásukat - a repülőjegytől a szállásig és programokig - lefoglalhatják anélkül, hogy valaha is valutát kellene váltaniuk vagy nemzetközi átutalási díjakat kellene fizetniük. 

Egy nemrégiben a Traders of Crypto által készített tanulmány szerint az utazásszervező- és közvetítő vállalatok vezető szerepet játszanak a kriptovaluták elfogadásában, az ágazat vállalkozásainak körülbelül 11,5 százaléka már integrálta a blokklánc alapú fizetéseket. A Singapore Airlines például blokklánc-alapú hűségprogramot dolgozott ki, amely lehetővé teszi a törzsutasok számára, hogy mérföldjeiket digitális tokenekké alakítsák át, amelyeket az adott légitársaság ökoszisztémájában különböző szolgáltatásokra válthatnak be. 

JÓL JÖNNE 2,7 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 699 918 forintot igényelnél 6 éves futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 53 004 forintos törlesztővel a CIB Bank nyújtja (THM 12,86%), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 53 149 forintos törlesztőt (THM 12,86%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az utazók számára a blokklánc-alapú identitásellenőrzés az egyik legfontosabb pozitívum, mert így ahelyett, hogy harmadik félre bíznák az érzékeny információik tárolását egy központosított, hackertámadásoknak kitett adatbázisban, a blokklánc rendszerekben tárolt hitelesített adatokat csak akkor kell megosztaniuk az utazási cégekkel vagy kormányokkal, amikor szükséges. 

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 16. szerda
Gál
42. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. október 16. 21:00
Hello vidék  |  2024. október 16. 15:02