Budapest, Magyarország - 2021. március 13.: BKK Mercedes Conecto autóbusz. Magyar regionális közlekedés.

Figyelem, ismét csalók élnek vissza a BKK nevével: semmit se vegyél tőlük, baj lehet belőle

2024. október 14. 17:02

Ismét csalók élnek vissza a BKK nevével a Facebookon - számolt be a Blikk.

Ismét csalók élnek vissza a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) nevével a közösségi médiában. Egy gyanús Facebook-oldalon, amely a "Budapest tömegközlekedés" nevet viseli, olyan hamis akciót hirdettek meg, amely szerint a BKK fennállásának 14. évfordulója alkalmából 500 darab Budapest-bérletet sorsolnak ki.

Ez az állítólagos nyereményjáték azonban nem más, mint átverés.

A megtévesztő bejegyzés alatt számos hamis profil kommentjei olvashatók, amelyekben azt állítják, hogy már meg is kapták a rendkívül kedvezményes, mindössze 950 forintba kerülő, fél évig érvényes bérletet. Azonban alaposabb vizsgálat után kiderül, hogy ezek a profilok frissen létrehozottak, és a rajtuk szereplő képek hamisítványok.

A bejegyzésben található link nem a BKK hivatalos weboldalára, hanem egy gyanús "history303.com" nevű oldalra irányítja a felhasználókat. Bár az oldal magyar nyelvű szövege viszonylag helyesnek tűnik, a nyereményjáték kérdéseinél már egyértelműen látszik, hogy csupán gépi fordításról van szó.

Nem ez az első ilyen eset egyébként - az elmúlt időszakban számos bejelentés érkezett a BKK-hoz adathalász csalók tevékenységéről, akik a közlekedési vállalat nevében hirdettek különböző utazási kedvezményeket.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A BKK közleménye szerint ezek a megtévesztő Facebook-oldalak a vállalat arculati elemeit és fényképeit felhasználva hirdetnek ingyenes vagy kedvezményes árú jegyeket és bérleteket. A közlekedési központ figyelmeztet, hogy ezeknek az oldalaknak kizárólagos célja a felhasználók személyes és bankkártyaadatainak megszerzése.

A BKK arra kéri az utasokat, hogy legyenek körültekintőek, és csak a hivatalos csatornákon keresztül vásároljanak jegyeket és bérleteket. Az ilyen jellegű csalások elkerülése érdekében fontos, hogy mindig ellenőrizzük az információk forrását, és ne adjuk meg személyes adatainkat gyanús weboldalakon.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 14. hétfő
Helén
42. hét
Október 14.
Kolumbusz-nap
Október 14.
Steve Jobs nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?