16 °C Budapest
MISKOLC, MAGYARORSZÁG - 2014. AUGUSZTUS 29: Barlangfürdő, egy természetes barlangban lévő termálfürdőkomplexum Miskolctapolcán, Miskolc városrészben.

Új hírek érkeztek a leégett Barlangfürdőről: fontos ígéretet tett Lázár János

2024. október 10. 17:13

A kormány Miskolc város segítségére siet, és részt vesz a barlangfürdő újjáépítésében - mondta az építési és közlekedési miniszter csütörtökön Miskolcon, miután megtekintette a miskolctapolcai barlangfürdőt, amelynek leégett a tetőszerkezete szeptember elején.

Lázár János úgy fogalmazott, a következő napokban életre hívnak egy munkacsoportot a megyei jogú város műszaki szakembereivel és politikai döntéshozóival, akikkel közösen vizsgálják meg, hogyan teljesülhet a "legfontosabb cél". Leszögezte, a miskolci polgármesterrel egyetértenek abban: a legfontosabb, hogy a barlangfürdő minél hamarabb újra megnyithasson.

A miniszter közölte, a tűzvédelmi vizsgálat és a tárgyalás a biztosítótársasággal még folyamatban van. Kiemelte, a kár nemcsak az épületben óriási, hanem a Miskolcra irányuló turizmusban is, azokat is érinti, akik a turizmusból élnek. A barlangfürdőnek mintegy 300 ezres a látogatottsága, ami azt jelenti, hogy egy profitábilis, jól működő, a helyiek és az ország megelégedésére szolgáló létesítmény volt - mondta.

Lázár János hangsúlyozta, a legfontosabb az, hogy emberélet nem került veszélybe, de az épületben hatalmas, többmilliárdos nagyságrendű a kár. "Először is vissza kell állítani minden eredeti funkciót és a legrövidebb határidőn belül meg kell nyitni a fürdőt" - jelentette ki. Hozzátette, ha pedig már építkeznek, akkor meg kell vizsgálni azt is, hogy melyek azok az új lépések, amelyek növelhetik a fürdő kapacitását. A miniszter emlékeztetett arra, hogy a kormány 2010 óta stratégiai szövetségesének tekinti Miskolcot és polgárait.

2015-ben szerződést kötöttek a megyei jogú várossal, ez 342 milliárd forintos támogatásról szólt. Ebből több mint 300 milliárd forint értékű a beruházás, ezek közül az egyik legfontosabb a Miskolc-Kassa autópálya, amely mintegy 260 milliárd forint értékben valósult meg. Lázár János úgy fogalmazott: a kormány Miskolcra lehetőségként tekint az ország szempontjából, és van "készség és képesség" a gazdasági fejlődésre a megyeszékhelyen.

JÓL JÖNNE 2,7 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 699 918 forintot igényelnél 6 éves futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 53 004 forintos törlesztővel a CIB Bank nyújtja (THM 12,86%), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 53 149 forintos törlesztőt (THM 12,86%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Elmondta azt is, hogy az ott és a megyében élők a jövedelemtermelő képesség szempontjából még felzárkóztatásra szorulnak, számukra lehetőséget kell teremteni fejlesztések létrehozásával. Lázár János kijelentette, együttműködést ajánl a kormány annak érdekében, hogy egy fiatalnak ne kelljen Miskolcról elmennie azért, hogy képes legyen az életét felépíteni. Erről megállapodást kívánnak kötni, amelybe belefoglalják a következő öt év elvégzendő feladatait - tette hozzá.

Példaként említette a város közepén lévő, a Diósgyőri Acélművek egykori, mintegy 100 hektáros ipari területeit. Ha ezek minél előbb önkormányzati vagy állami kezelésbe kerülnek, akkor a város javát szolgálhatják innovatív gazdasági tevékenység, vagy szolgáltatás és lakhatás céljára - közölte a miniszter.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 10. csütörtök
Gedeon
41. hét
Október 10.
A tojás világnapja
Október 10.
A látás világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?