21 °C Budapest
Founded in 1884, Budapest Keleti, or Eastern railway station, is the primary gateway to Hungarys capital as well as the most loaded transportation joint in the country. According to statistics, about 410 trains arrive and depart from the station daily.

Érik a MÁV teljes összeomlása: újabb járatritkítás jöhet, rengeteg utas életét tehetik pokollá ezzel

2024. október 10. 08:30

A közlekedési tárcánál súlyos problémák alakultak ki a szerelvények hiánya miatt, ezért a MÁV-HÉV Zrt. járatritkítást tervez három budapesti HÉV-vonalon, amelyek december 15-től lépnének életbe - figyelmeztet a Népszava.

A szerelvények hiánya miatt a csepeli, ráckevei és gödöllői vonalakon a szerelvények ritkábban és kevesebb kocsival közlekednének, ami jelentős zsúfoltsághoz vezetne. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) aggódik a tervek miatt, hiszen az utasszám már így is magas, különösen mióta a vármegyebérlettel utazók száma megnőtt.

Bodor Ádám, a BKK mobilitásfejlesztés igazgatója rámutatott, hogy a járatritkítás jelentős kapacitáscsökkentést hozna, ami súlyos hatással lehet a közlekedésre. Az érintett vonalakon egyes járatok 75-92%-os kihasználtsággal közlekednének, ami már elviselhetetlen zsúfoltságot eredményezne.

A BKK szerint a kapacitáscsökkentés további közlekedési káoszt okozhatna, hiszen a közösségi közlekedést elhagyó utasok növelnék az autós forgalmat, ami a város bevezető útjainak torlódásához vezetne.

Lázár János közlekedési miniszter élesen tagadta a járatritkításról szóló híreket egy közösségi média posztban, ugyanakkor a MÁV-HÉV Zrt. hivatalos tájékoztatást adott a BKK-nak a tervezett változtatásokról. Bár a miniszter a fejlesztésekről beszélt, egyelőre nincs érvényben tender a járműflotta megújítására.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 10. csütörtök
Gedeon
41. hét
Október 10.
A tojás világnapja
Október 10.
A látás világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?