Teljes egész alakos felvétel egy turistacsaládról, apa, anya, lánya és fia egy szürke bőrönddel a szállodába lépve. Hátulnézet. Vízszintes felvétel

Kiruccannál az őszi szünetben? Ezzel a trükkel féláron is megúszhatod a szállást

2024. október 7. 16:14

A Booking.com árazási gyakorlata jelentős többletköltséget róhat a családokra. Kiderült, hogy egy négytagú család számára a szállodai szobák árai átlagosan 16 százalékkal voltak magasabbak éjszakánként, ha a foglalást laptopon vagy asztali számítógépen végezték az okostelefonos alkalmazást helyett. 

Az őszi szünetre utazást tervező családok akár 50 százalékkal is többet fizethetnek szállásukért, ha a Booking weboldalán foglalnak szobát az utazási iroda okostelefonos alkalmazása helyett. A Mail on Sunday vizsgálata szerint egyes esetekben a különbség elérheti a 200 fontot, 100 ezer forintot is éjszakánként.

A lap 35 szállodát vizsgált meg az Egyesült Királyságban és népszerű európai üdülőhelyeken, köztük Tenerifén és Mallorcán. Az összehasonlítás során kiderült, hogy egy négytagú család számára a szobák árai átlagosan 16 százalékkal voltak magasabbak éjszakánként, ha a foglalást laptopon vagy asztali számítógépen végezték az okostelefonos alkalmazást helyett. 

A legkirívóbb példa a londoni The Cumberland szálloda esete volt, ahol egy négytagú családnak 388 fontot, 186 ezer forintot kellett fizetnie két szoba foglalásáért a szállásközvetítő okostelefonos alkalmazásán keresztül, míg ugyanez a weboldalon 588 fontba, 282 ezer forintba került -

ez 52 százalékos árkülönbséget jelent.

Az edinburgh-i Sheraton Grand Hotel esetében egy négytagú családnak 108 fonttal, 52 ezer forinttal többet kellett fizetnie a weboldalon két szobáért, mint az alkalmazáson keresztül. A Royal Tenerife Country Clubban egy apartman ára 30 százalékkal volt magasabb a weboldalon, míg a mallorcai Melia Palma Marina szállodában 25 százalékos árkülönbséget tapasztaltak.

Helen Dewdney, a The Complaining Cow weboldal fogyasztóvédelmi szakértője "teljesen bizarrnak" nevezte ezt a gyakorlatot. Rory Boland, a Which? Travel szakértője pedig figyelmeztetett: "A családok akaratlanul - és igazságtalanul - magasabb árat fizetnek a nyaralásukért".

JÓL JÖNNE 2,7 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 699 918 forintot igényelnél 6 éves futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 53 004 forintos törlesztővel a CIB Bank nyújtja (THM 12,86%), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 53 149 forintos törlesztőt (THM 12,86%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Booking szóvivője szerint a szállodák maguk határozzák meg az árakat.

Szálláshelyeink partnereink csak a mobiltelefonos árakat kínálják, hogy vonzóvá tegyék az ügyfelek számára

- nyilatkozta a cég képviselője.

A vizsgálat rámutatott arra is, hogy bár az olcsóbb applikációs árak közül néhányat "csak mobilra" címkével láttak el, sok esetben ez a jelölés hiányzott. Emellett a weboldalon vásárlókat nem tájékoztattak arról, hogy az applikációs árak kedvezőbbek lehetnek.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 7. hétfő
Amália
41. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?