16 °C Budapest
Ősi katonai rakétabomba erodált szürke háttér előtt

Óriási bombát találtak Budapesten: teljesen felborul a közlekedés miatta, ne megszokásból indulj el!

2024. október 5. 10:45

Második világháborús bombát találtak Budapesten, az Összekötő vasúti hídnál, amelyet a Magyar Honvédség tűzszerészei ma délután hatástalanítanak. A rendőrség a művelet idejére kiüríti és lezárja a városrészt egy meghatározott területen, amely érinteni fogja az Összekötő hídon zajló vasúti forgalmat, a Rákóczi híd és a Soroksári úti egyes Volánbusz-járatokat és a H6-os HÉV-et is.

A hatástalanítás miatt a Budapest-Győr-Hegyeshalom, a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonal távolsági vonatai (InterCityk, nemzetközi vonatok, railjetek), valamint a G43-as és S36-os járatok a rövidebb útvonalon, Budapest-Kelenföldig közlekednek és onnan indulnak a korlátozás ideje alatt.

A vonatok ideiglenes fővárosi végállomásától a BKK járataival lehet majd tovább utazni. A vasúttársaság javasolja a Dunántúlra utazóknak, hogyha tehetik, akkor Kőbánya-Kispest, illetve a Keleti pályaudvar helyett az M4-es metróval közelítsék meg Budapest-Kelenföld állomást, ahonnan már közlekednek a vonatok. A rendőrségi zárás feloldását követően, várhatóan az esti órákban állhat helyre a távolsági vonatok menetrendje az érintett vonalakon.

A Déli pályaudvar és Győr, illetve Oroszlány közötti S10-es és S12-es vonatokat nem érinti a korlátozás. A Keleti pályaudvarról 12:15 és 16:15 között Győr felé (Bécs/ Sopron/ Szombathely/ Graz úticéllal) induló távolsági vonatok a Keleti pályaudvar helyett csak Kelenföldtől közlekednek.·A Keleti pályaudvarról Kelenföldre az M4-es metróval juthatnak el, melyen elfogadják a vonatokon érvényes jegyeket és bérleteket is.

A Győrből 9:56-tól 14:21-ig a Keleti pályaudvarra induló távolsági vonatok (Bécs/ Sopron/ Szombathely felől) a Keleti pályaudvar helyett csak Kelenföldig közlekednek.·Kelenföldről a Keleti pályaudvarra az M4-es metróval juthatnak el, melyen elfogadják a vonatokon érvényes jegyeket és bérleteket.

A Pécsről 9:19-től 13:19-ig a főváros felé induló Mecsek InterCityk a Keleti pályaudvar helyett csak Kelenföldig közlekednek. A Kaposvárról 12 órakor a főváros felé induló Kresz Géza InterCity (IC 825) a Keleti pályaudvar helyett csak Kelenföldig közlekedik.Kelenföldről a Keleti pályaudvarra az M4-es metróval juthatnak el, melyen elfogadják a vonatokon érvényes jegyeket és bérleteket.

A Keleti pályaudvarról 11:53-kor Pécsre induló Mecsek InterCity (IC 804) még a teljes útvonalán közlekedik. A Keleti pályaudvarról 13:53-kor és 15:53-kor Pécsre induló Mecsek InterCity csak Kelenföldtől közlekedik. A Keleti pályaudvarról 12:53-kor Kaposvárra induló Rippl-Rónai InterCity (IC 824) csak Kelenföldtől közlekedik.A Keleti pályaudvarról Kelenföldre az M4-es metróval juthatnak el, melyen elfogadják a vonatokon érvényes jegyeket és bérleteket.

Az S36-os és G43-as vonatok várhatóan 12 órától 16 óráig Kőbánya-Kispest helyett csak Budapest-Kelenföldig közlekednek és onnan is indulnak. Helyettük az alábbi BKK járatokat javasoljuk, melyeken 10 és 17 óra között elfogadják a vonatokon érvényes jegyeket és bérleteket:Kelenföld és Kőbánya-Kispest között az M4-as és M3-es metrót javasoljuk, melyen elfogadják a vonaton érvényes jegyeket és bérleteket.A metróvonalak között a Kálvin téren tudnak átszállni. Ferencváros vasútállomás az 1-es villamos-pótlóbusszal érhető el, mely Kelenföldön az Etele térről indul.

A Bécs–Budapest–Csap (Chop), illetve Nagybánya között közlekedő Tisza-Szamos EuroCityk (EC 143, 146) szombaton megosztva, Bécs és Kelenföld, valamint a Keleti pályaudvar és Csap, illetve Nagybánya között közlekednek.A Bécsből 10:42-kor – Budapesten át – Csapra, valamint közvetlen kocsikkal Nagybányára induló Tisza-Szamos EuroCity (EC 143) megosztva, csak Bécstől Kelenföldig, valamint a Keleti pályaudvarról várhatóan 60 perces késéssel Csap, illetve Nagybánya felé közlekedik. Kelenföldről a Keleti pályaudvarra az M4-es metróval juthatnak el, melyen elfogadják a vonatokon érvényes jegyeket és bérleteket

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Csap, illetve Nagybánya felől érkező, Debrecenből 11:32-kor – Budapesten át – Bécsbe továbbinduló Tisza-Szamos EuroCity (EC 146) megosztva, csak Csap, illetve Nagybánya és a Keleti pályaudvar, valamint Kelenföld és Bécs között közlekedik. A Keleti pályaudvarról Kelenföldre az M4-es metróval juthatnak el, melyen elfogadják a vonatokon érvényes jegyeket és bérleteket.

A BKK 10-től 17 óráig elfogadja az érvényes vasúti menetjegyeket az M3-as metrón Kőbánya-Kispest és Kálvin tér között, az M4-es metró teljes vonalán, valamint a Népliget és Kelenföld között az 1-es villamoson és annak pótlóbuszán is.

Az utazásáról lemondó utas számára a le nem utazott szakaszra eső menetdíjat, felárat kezelési költség levonása nélkül visszatérítik.

A H6-os ráckevei HÉV utasainak is változásra kell számítani
Szombaton 10 órától 16 óráig a H6-os HÉV Ráckeve, illetve Tököl felől csak a Kén utcáig szállít utasokat, a Közvágóhíd állomást a vonatok nem érintik. A Kén utcától a BKK 54-es, 55-ös és 224-es buszaival lehet tovább utazni a Boráros térig, Pesterzsébet felsőnél történő átszállás esetén pedig az M3-as metró eléréséhez a 66-os busz igénybe vételét ajánlja a vasúttársaság. A Közvágóhídtól Ráckeve felé 12 óráig indul HÉV, ezt követően az utasok a Kén utcánál tudnak felszállni a vonatokra. 

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 5. szombat
Aurél
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?