Budapest, 2023. december 25.Az emelkedõ vízállású Duna a lezárt Sztehlo Gábor rakpartról fotózva, szemben az Országház épülete 2023. december 25-én. A Duna felsõ szakaszán elkezdõdött az árhullám tetõzése; Budapesten a folyó tetõzése december 27-én napközben várható, 660 centiméter körüli vízállással, elsõfokú árvízvédelmi készültség mellett.MTI/Illyés Tibor

Ez kemény lesz: harmadfokú riasztást adtak ki a fővárosban, teljes az árvízkészültség

2024. szeptember 16. 08:10

Ma nulla óra óta harmadfokú az árvízvédekezési készültség minden budapesti Duna-szakaszon: a hét második felében érkezik az évtized legnagyobb árhulláma - közölte Karácsony Gergely a Facebookon.

Karácsony Gergely főpolgármester hétfő regelre harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el. Budapest első embere szerint a vízügyi szakemberek már hétvégén számtalan, kívülről sokszor nem is látható védelmi intézkedést tettek meg, így kifolyókat és zsilipeket zártak le, felkészítették a víztermelő létesítményeket a biztonságos árvízi üzemre, kikötőpontokat építettek ki. A védekezést szolgáló, föld alatti felkészülés utolsó lépései ma történnek meg.

Egyúttal jelezte, hogy a védekezést szolgáló, föld alatti felkészülés utolsó lépései hétfőn történnek meg, és még aznap este nyolctól lezárják a budai és pesti alsó rakpartot is.

Mint fogalmazott:

Az előrejelzések szerint kedden délelőtt éri el a Duna az alsó rakpartot.

A közösségi közlekedéssel kapcsolatban a főpolgármester azt mondta, hogy már kedden korlátozni kell a rakparti villamosok forgalmát, ennek pontos időpontját a közlekedési és vízügyi szakemberek közösen határozzák meg.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

"A menetrendi változásokról a BKK Infó ad aktuális tájékoztatást. Nyolc méteres vízszint esetén Batthyány téren is fokozott védekezési intézkedésekre van szükség, de ezt a mértéket előreláthatólag csak csütörtökön éri el a Duna." - hívta fel rá a figyelmet.

 

Címlapfotó: Illyés Tibor, MTI/MTVA 

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 19. csütörtök
Vilhelmina
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. szeptember 18. 21:17