12 °C Budapest
Portré rövid szőrű csivava kutyáról, aki fejhallgatót visel a nyakában, zöld úszógyűrűben vagy felfújható úszómedencében áll, és a kamerába néz.

Itt az új őrület: a vidéki kutyások is vagyonokat költenek rá, ilyen extrákat kapnak a pénzükért

2024. augusztus 29. 08:15

Egyre több kutyatulajdonos választja a kutyapanziókat, amikor elutazik vagy hosszabb időre távol van otthonról - írja a HelloVidék.

Az utóbbi években egyre több kutyatulajdonos fordul kutyapanziókhoz, amikor hosszabb időre elhagyja otthonát. Ezek az intézmények biztonságos és gondoskodó környezetet biztosítanak a négylábúaknak, miközben gazdáik távol vannak. A jelenség jól tükrözi a modern életstílus változásait, ahol a munka és az utazás gyakran nehezíti a kutyákról való folyamatos gondoskodást.

A kutyapanziók előnyei

A panziók nemcsak kényelmes megoldást jelentenek a gazdiknak, de a kutyák számára is előnyösek lehetnek. Az állatok lehetőséget kapnak más kutyákkal való találkozásra, ami segíti szocializációjukat és új barátságok kialakítását. Ez a környezet izgalmas és stimuláló lehet számukra, miközben biztonságban vannak.

Szolgáltatások és árak

A Dog Holiday Kutyapanzió és Kutyanapközi Kecskemét környékén kínál szolgáltatásokat napi 5000 forintos áron. Ez magában foglalja a minőségi étkeztetést, biztonságos elhelyezést és rendszeres mozgást. A kutyák falkában élnek, ami folyamatos szocializációt biztosít számukra.

A Dogmopolite Kutyapanzió és Kutyanapközi több helyszínen működik, többek között Budán, Szigetszentmiklóson és Debrecenben. Napi díjuk 6 800 Ft a panzió esetében, míg a napközi 5 500 Ft-ba kerül. Különböző felárakat alkalmaznak, például szezonális időszakokban vagy speciális igények esetén.

Biztonsági intézkedések és elvárások

A kutyák biztonsága kiemelt fontosságú mindkét panzióban. Szigorú oltási protokollt követnek, elvárva a veszettség, kombinált és kennelköhögés elleni védőoltásokat. A Dog Holiday például nem tud fogadni menhelyről frissen örökbefogadott vagy nem megfelelően oltott kutyákat.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Kihívások és különleges helyzetek

A panziók számos kihívással szembesülnek működésük során. Előfordul, hogy a gazdik nem adnak pontos információkat kutyájuk viselkedéséről vagy egészségi állapotáról, ami bonyodalmakhoz vezethet. A Dogmopolite tapasztalatai szerint a különleges helyzetek gyakran váratlan szituációkból vagy hiányos információkból adódnak.

Extra szolgáltatások és igények

A panziók igyekeznek rugalmasan kezelni a felmerülő extra igényeket. A Dogmopolite például saját állatorvosi rendelővel, szállítási lehetőséggel, és különböző wellness szolgáltatásokkal (úsztatás, futópad) rendelkezik. Emellett egyéni oktatást, kozmetikai szolgáltatásokat és speciális étrendeket is biztosítanak igény szerint.

Összegzés

A kutyapanziók, mint a Dog Holiday és a Dogmopolite, egyre népszerűbb alternatívát kínálnak a kutyatulajdonosoknak. Széles körű szolgáltatásaiknak és rugalmas megoldásaiknak köszönhetően a kutyák biztonságos és kényelmes környezetben tölthetik az időt, míg gazdáik távol vannak. Ez az iparág jól alkalmazkodik a modern életstílus kihívásaihoz, miközben a kutyák jólétét helyezi előtérbe.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 14. szombat
Szeréna, Roxána
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. szeptember 14. 07:02